Drechtstreek promoveert naar 2e klasse

25 mei 2010

PAPENDRECHT - Op een sfeervol Sportpark Oostpolder is het Drechtstreek gelukt te promoveren naar de 2e klasse. Het is voor het eerst in het 64-jarig bestaan dat de club dit niveau bereikt. De vreugde was dan ook groot bij spelers en de ruim 700 bezoekers. Doordat de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen SSC’55 in een 1-1 gelijkspel was geëindigd, moest er op Tweede Pinksterdag gewonnen worden om promotie veilig te stellen. In een attractieve wedstrijd bleken de ploegen goed aan elkaar gewaagd en van het veldoverwicht dat Drechtstreek in de tweede helft van de zaterdagwedstrijd aan de dag legde, leek een eind te zijn gekomen. Toch bleef de ploeg geconcentreerd spelen waardoor de druk op SSC’55 geleidelijk aan toenam. In de 35ste minuut viel dan eindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd. Arian Nieuwkoop draaide knap bij zijn man vandaan en legde de bal klaar voor de aanstormende Maarten Vink die hem keihard en onhoudbaar voor keeper Carlo Kuijsten in kon schieten.

In de tweede helft kwam er weinig verandering in het spelbeeld. Beide ploegen knokten op sportieve wijze voor wat ze waard waren waardoor het een zeer boeiend schouwspel bleef. Voor beide doelen ontstonden gevaarlijke situaties maar het lukte SSC’55 niet om de achterstand nog om te buigen. Tot ver inde verlenging waren er kansen over en weer maar de ploeg van Jan Kroos hield stand. Toen de goed leidende scheidsrechter Versnel uiteindelijk het eindsignaal liet horen was de ontlading bij alles wat Drechtstreek was dan ook groot en kon het feest losbranden. Spelers en supporters vierden dat Drechtstreek zich volgend jaar 2e klasser mag noemen.


In Dordrecht wist ook DFC de promotie af te dwingen ten koste van Altena uit Nieuwendijk zodat er vier ploegen uit de 3e klasse C gepromoveerd zijn naar de 2e klasse. Coach Jan Kroos was na afloop erg verheugd: “Ik ben trots op deze jongens, wat hebben die ervoor geknokt! De kracht van deze club is dat we ondanks een aantal geblesseerde basisspelers toch de hele nacompetitie met vier of vijf jeugdspelers winnend af hebben kunnen ronden. Ik ga dan ook met een heel goed gevoel het zomerreces in en ik ben vol goede moed voor het nieuwe seizoen”.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.