57ste Wielerronde van Papendrecht

25 mei 2010
57ste  Wielerronde van Papendrecht

PAPENDRECHT - Zaterdag 5 juni a.s. wordt de 57ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden. Het parcours is net als voorgaande jaren uitgezet in de Westpolder met start en finish in de P.C.Hooftlaan. Het 1,6 kilometer lange rondje gaat vervolgens via de Const.Huygenslaan, Vondellaan en Jacob Catslaan terug naar de P.C.Hooftlaan.
De organisatoren hopen weer eens op een stralende wielerdag. Het actieve comité heeft alle vertrouwen in een succesvolle ronde. Dit komt dan zeker door de inzet van de afdeling Gemeentewerken van de gemeente Papendrecht, die er voor heeft gezorgd dat het parcours er piekfijn verzorgd bij ligt.

Amateurs B
Het wielercomité heeft weer een mooie wielerdag in elkaar gezet. Ook dit jaar start de organisatie met de categorie amateurs B. Circa 50 renners hebben zich vooraf al ingeschreven voor de 50 kilometer lange rit in de Papendrechtse straten.
Om 12.45 uur starten er ondermeer 11 renners van DRC De Mol, waarbij Henk van Ballegooijen, Kemal Acar en Robert Reijers. De laatste eerder dit jaar winnaar in Edam/Volendam.
Zij zullen net als John van Stee uit Papendrecht alles op alles zetten om de rondemiss Aline Slob te mogen kussen. Maar tot de echter kanshebbers worden zeker gerekend Chris Maas uit Papendrecht. Chris was in 2008 nog winnaar in Papendrecht bij de Masters. Brian Burggraaf dit jaar winnaar in Hoogland en Amstelveen en Wim van Tuyl die de Maartendijkse Acht op zijn naam schreef. Van Tuyl was in 2009 2e in Papendrecht. Dirk Jan van Engelen was toen 3e . Beiden zullen graag op de hoogste trede van het ereschavot komen. De amateurs B strijden om de Grote Prijs Univé.

Masters 40+
Om 14.15 uur de start van de Masters 40+. Er staan tal van gerenommeerde vertrekkers in het programmaboekje genoteerd. Zij rijden om de “Grote Prijs Autobedrijven Van Wijngaarden”. Het startschot zal worden gegeven door directeur Gert van Wijngaarden. Aan de start staan o.a de Papendrechtse renners, Hijmen van Doornspeek, René Lems, Gerard Prins en Udo Janssen. Udo maakt deel uit van het organiserende wielercomité Papendrecht. Tot de grote favorieten behoort natuurlijk Marcel Alma. Dit jaar zegevierde hij ondermeer in de rondes van Stokkum, Oud Gastel en Angelslo. In Papendrecht was hij eerder winnaar bij de elites en hij rijdt hier altijd ijzerstek. Ook John Oudshoorn en Eddy Hermsen proefden dit jaar al het zoet van een overwinning. Kortom vele renners die berijdt zijn de strijd aan te gaan. De Masters trappen 50 kilometer weg alvorens ze de finishvlag weer passeren.

Goede Doel
Als het weer mee zit dan is het gezellig druk bij start en finish. En iedere bezoeker van de ronde die daar een hapje of een drankje neemt steunt het goede doel dat het wielercomité dit jaar weer heeft uitgezocht. Voor deze 57ste ronde is dat Stichting Dorpsbehoud Papendrecht . Dorpsbehoud hoopt met de bijdrage van het Wielercomité een nieuwe laptop met beamer te kunnen aanschaffen.

Elite/Beloftes
Om een goede wielerronde mogelijk te maken kan men niet zonder sponsors. In Papendrecht doet men nooit tevergeefs een beroep op de middenstand en het bedrijfsleven. Daardoor kan er bij het spektakelstuk, de Elite/Beloftes, gereden worden volgens het hoogste prijzenschema. En dat zorgt er weer voor dat rond de klok van 15.45 uur tal van prominenten aan de start verschijnen van de snelle ronde van Papendrecht. Ruim zestig rondjes draaien de coureurs alvorens ze 100 kilometer op de teller hebben staan. De elite/neo amateurs die gaan strijden om de “Grote Prijs Rabobank”.
Aan de start in Papendrecht verschijnt ondermeer de Argentijn Rodrigo Mandieta dit jaar al winnaar in Lexmond en recent in Ridderkerk. Rob Disseldorp rijdt in Papendrecht altijd een top 5 notering. Won in 2010 al in ’t Zand.
Verder coryfeeën als Arno Hartog en Ronald Roos. Roos won in Papendrecht eerder bij de Masters en de Elite en kent het snelle parcours als geen ander. Nico Vuurens - in zijn carrière al goed voor 100 overwinningen– en oud Papendrechter Gideon de Jong gaan weer voor de bloemen en kussen.
In ieder geval ook aan de start Papendrechter Dennis Lems. Uit de regio komen aan de start Dave Helmink, Randy Holleman en Steffen van de Steen. Verder Ralph Gelens uit Hendrik Ido Ambacht. 
Kortom het belooft weer een spektakel te worden.

Het wielercomité wil benadrukken dat het organiseren van een ronde niet mogelijk is zonder de inbreng en medewerking van o.a. het College van B & W, dienst Gemeentewerken, Politie Zuid Holland Zuid, Rode Kruis en de Ambulancedienst, de Rabobank als hoofdsponsor en alle andere sponsors die voor premies en advertenties hebben gezorgd. Verder de KNWU en spreekstalmeesters André Gelens en Johan Mulder. Natuurlijk alle medewerkers en de omwonenden rond en binnen het parcours.

Bereikbaarheid
De woningen en winkels gelegen binnen het parcours zijn omstreeks 14.00 uur en 15.30 uur te bereiken via de doorsteek Const.Huygenslaan-Heinsiusstraat. Aan te rijden via Veerweg, Coornhertstraat (nabij Riske). Ook in dringende gevallen kan met medewerking van de organisatie en de politie hier overgestoken worden. Bewoners die zaterdagmiddag met de auto weg willen worden verzocht vroegtijdig hun voertuig buiten het parcours te parkeren.
Uiteraard rekent het comité op ieders medewerking om het parcours zaterdag 5 juni volledig auto vrij te hebben.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.