Olympia 1e en 2e in finale Rayon Turn Toernooi

25 mei 2010
Olympia 1e en 2e in finale Rayon Turn Toernooi

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag leverden de turnsters van Olympia een prima prestatie in de finale van het 26e Rayon Turn Toernooi van het Rayon Dordrecht en omstreken. De instapturnsters, de jongste categorie turnsters, werden rayonkampioen. Naomi Klooster, Lisanne de Bever, Danique Hameete, Ginny van Eck, Carlijn Woerlee, Elise Vonk, Summer Howe behaalden over vier toestellen 262 punten, ruim twee punten voor de nummer twee Andelo uit Andel. Kayla Cleton kon jammer genoeg niet mee doen aan de finale.

’s Middags kwamen de senioren B-turnsters in actie. Zij namen het op tegen K&V Nieuw-Lekkerland (4e), OKK Ridderkerk (3e) en moesten alleen DVO Dordrecht voor laten gaan (1e). Olympia kwam 0.8 punten tekort aan het eind van de wedstrijd, maar de turnsters waren reuze blij met hun tweede plaats.

Mariska Eilbracht, Aline van der Want, Chantal de Koning, Gerrianne van Kleef, Alinda Korteland, Jeannette van Kleef, Eline Boot en Laura Hensbergen lieten op alle vier de toestellen goede oefeningen zien. Op sprong werd begonnen met stabiele overslagen. Daarna werd er op brug ruim geturnd. De jury kijkt namelijk heel scherp naar de ruimte en tempo waarmee een oefening aan de brug wordt geturnd. Op het lastige toestel evenwichtsbalk werd heel stabiel geturnd en Chantal de Koning haalde daar het hoogste cijfer op balk (12.10). Het laatste toestel was vloer, een favoriet toestel van de turnsters. Met veel plezier en zonder grote fouten lieten ze hun oefeningen op muziek zien. Er was hard gewerkt aan uitstraling en zuiver turnen en dat lieten de turnsters ook zien. Al met al werd er dus een prima wedstrijd geturnd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.