Papendrechtse kunstenaar nummer 1 bij Elsevier

21 mei 2010
Papendrechtse kunstenaar nummer 1 bij Elsevier

PAPENDRECHT - De van oorsprong Papendrechtse kunstenaar Guido van der Werve staat dit jaar nummer 1 in de lijst van meest succesvolle kunstenaars van Elsevier. Hij passeert daarmee Marlene Dumas, de schilderes die vier jaar lang onbedreigd de koppositie innam. Een bewijs dat videokunst steeds meer een geaccepteerd genre is geworden.

Elsevier publiceert deze week voor de vijfde maal een top-100 van Nederlandse beeldend kunstenaars. Dit is een ranglijst van kunstenaars die het voorgaande jaar (in dit geval dus: 2009) institutioneel en commercieel het meest ‘zichtbaar’ waren op solo-tentoonstellingen in galeries, musea en andere kunstinstellingen in binnen- en buitenland, op de grote internationale kunstbeurzen, in de grote internationale vakbladen, op veilingen en in de vorm van (boek)uitgaven over hun werk.

Guido dankt zijn hoge klassering vooral aan ‘Nummer acht. Everything is going to be all right’, een tien minuten durende film over een wandeling van de kunstenaar over het ijs van de Botnische Golf. Onlangs heeft Guido van der Werve ook de Prix International d'Art Contemporain of the Fondation Prince Pierre de Monaco gewonnen.

Guidos broer Erwin is ook actief beeldend kunstenaar. Hij maakt installaties en heeft ook een aantal projecten in Papendrecht uitgevoerd.
 
Voor meer informatie, zie www.cultureleraadpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.