Action, Bristol en Vögele nieuwe winkels op De Meent

18 mei 2010

PAPENDRECHT - Met Action, Bristol en Vögele is overeenstemming bereikt over de verhuur van winkelruimte aan de Markt. Daarmee is de winkelruimte grotendeels ingevuld. Op 17 mei is vervolgens de formele opdracht tot realisering getekend door de gemeente Papendrecht en BM Bouw B.V. uit Hardinxveld-Giessendam.

Wethouder Richard Korteland is blij met het bereikte resultaat: ‘Het is verheugend dat in deze moeilijke economische tijden bouwprojecten kunnen starten, mede dankzij een goede samenwerking tussen gemeente, woningcorporatie en bouwer. Dit komt de werkgelegenheid ten goede, de bewoners krijgen zicht op een vernieuwde woonomgeving en de aantrekkingskracht van het winkelgebied wordt vergroot.’

Toen één van de ontwikkelaars in 2008 afzag van de realisatie van een winkel aan de Markt heeft de gemeente Papendrecht na rijp beraad dit plandeel overgenomen. Op de langere termijn wil en zal de gemeente geen eigenaar van het vastgoed blijven, omdat dit niet binnen de doelstelling van de gemeente past. De ontwikkeling moet dan ook gezien worden als een investering van de gemeente ten dienst van de overige winkeliers en de bevolking, om het centrum op niveau af te bouwen.
Om verhuurrisico’s te beperken zijn eerst huurders gezocht voor de ca. 3.000 m² winkelruimte. Twee winkelunits aan de Markt zijn verhuurd aan Vögele en Bristol. Voor de derde winkelunit met ingang aan de P.C. Hooftlaan is overeenstemming bereikt met Action. Er is aan de Markt nog één kleine winkel voor verhuur beschikbaar.

De verhuur was cruciaal voor het afbouwen van het centrum. De gemeente heeft actief gezocht naar partijen die een aanvulling kunnen geven op het assortiment van het centrum. De gevonden huurders versterken de aantrekkingskracht van het totale winkelcentrum.

Het bouwproject aan de Markt maakt deel uit van een groter geheel. In opdracht van Westwaard Wonen krijgt de gevel van het flatgebouw een facelift en worden twaalf huurappartementen gebouwd op de hoek Markt/P.C. Hooftlaan. Westwaard Wonen is ook opdrachtgever voor de 37 koopappartementen ‘De Marktmeester’ die onder Koopgarant worden verkocht. De verkoop verloopt voorspoedig, ook al door de korting van tien procent én de toekomstige terugkoopgarantie door de corporatie. Voor meer informatie zie www.demarktmeester.com

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.