Visserijcontrole

17 mei 2010

PAPENDRECHT - De politie Zuid-Holland-Zuid heeft het afgelopen weekend in samenwerking met andere diensten gecontroleerd op visserij. Bij deze controles werden 92 bekeuringen uitgeschreven aan vissers. De hoofdmoot ging dan om het vissen zonder de juiste papieren, vissen met verboden aas en nachtvissen. Er werden 199 sportvissers gecontroleerd. Verder waren er een bekeuringen voor illegale kampvuren, verkeersovertredingen en een proces-verbaal voor een illegale lozing op het oppervlaktewater. Ieder jaar organiseert de politie zo’n controle waarbij het dit jaar opviel dat het aantal bekeuringen hoger lag. Dat kwam vooral door vissers die visten op karpers en dat deden in de nachtelijke uren waarneer vissen verboden is. Ook hadden zij vaak geen juiste papieren (vergunning). De controles gebeurden op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei 2010 van 17.00 tot 02.00 uur in de nacht. Vijftien controleurs gingen die twee dagen op stap en verdeelden zich in ploegen over de drie districten in de regio Zuid-Holland-Zuid. De politie Zuid-Holland-Zuid organiseerde de controles. Hieraan deden ook medewerkers mee van de waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten, Staatsbosbeheer., Natuurmonumenten, Zuid-Hollands Landschap, Waterschap Rivierenland, Sportvisserij Nederland en de provincie Zuid-Holland.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.