Said Hayek wint 28e Nationale Lenteloop.

17 mei 2010

PAPENDRECHT - Onder echte lente omstandigheden heeft Said Hayek met ruime voorsprong de eerste plaats bij 15 kilometer lange Lenteloop behaald in een tijd van 47:25 min. Bij de vrouwen was de snelste tijd voor Francis Schinkel (57:45 min) gevolgd door de Passaat atlete Anne Zijderveld (58:52).

Ondanks dat deze zaterdag zowel in het hemelvaartsweekend als de mei vakantie viel waren er toch bijna 1500 deelnemers die deze dag hun hardloopschoenen hadden aangetrokken.
De dag begon met de scholierenloop. De scholieren liepen verschillende afstanden variërend van 400 meter voor de groepen 1 en 2, tot 2500 meter voor de middelbare scholieren.

Om 12.45 uur werden de prestatielopers weggeschoten door de vrouw van de burgemeester. Onder de deelnemers bevonden zich ook de lopers van het loopgroep project die in januari gestart waren met hardlopen en zo hun vorderingen konden tonen. Vele van deze atleten hebben al aangegeven lid te worden van Passaat omdat het lopen in een groep onder deskundige begeleiding zeer goed is bevallen.

Om 13.00 haalde burgemeester de Bruin zelf de trekker over, om de 15 km wedstrijd- en prestatielopers weg te schieten. Direct na de start werd er al een kopgroep gevormd van 6 lopers. Dat het snel ging was in de einduitslag te zien aangezien deze 6 atleten allemaal binnen de 50 minuten zouden eindigen en dus boven de 18 km per uur hebben gelopen.
Na 6 kilometer kwamen de atleten langs de rivier bij het slobbengors. Hier plaatste Said een demarrage waarop de andere atleten niet konden reageren. Hij liep al snel 100 meter weg en zou deze voorsprong langzaam verder uitbouwen tot bijna 1 minuut. In het allerlaatste gedeelte moest Patrick Kwist (3e 48:28) zijn meerdere erkennen in Michel Schrier (2e in 48:23). Jan Prins was met 52:1 de snelste atleet van Passaat en daarmee 2e in de categorie M50.

Andere podium prestaties van Passaat atleten:
Arjan Korteland 3e M50 56:50, Arie van der Leun 2e M55 58:40, Cora Vlot 1e V45

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.