Koninklijke Onderscheiding voor de heer Assenberg

14 mei 2010
Koninklijke Onderscheiding voor de heer Assenberg

PAPENDRECHT - Burgemeester De Bruin reikte op woensdag 12 mei 2010 een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer J.C.A. Assenberg. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Assenberg (Vlaardingen, 9 september 1944) is gedecoreerd vanwege zijn inzet sinds 1989 als ‘motor achter het Dormaa-project’, een samenwerking die in dat jaar werd opgezet tussen het Dormaa Hospital in Ghana en het voormalige Merwedeziekenhuis Dordrecht - na de fusie voortgezet door het Albert Schweitzerziekenhuis.

Hulp bestond de afgelopen jaren onder meer uit schenking en installatie van infuusbereidingsapparatuur, financiering van de bouw van een hostel voor familie van patiënten, donatie van een industriële wasmachine, apparatuur voor bereiding van zakjes drinkwater en van vervoermiddelen voor uitoefening van medische functies in de omgeving van het ziekenhuis.

De heer Assenberg zet zich met betrokkenheid, enthousiasme, overtuigingskracht en geduld in op alle fronten. Van de transporten naar Ghana, inrichting van een nieuwe operatiekamer in 1992 – waar hij enkele malen assisteerde bij operaties – tot ontvangst van personeel uit Dormaa in het ziekenhuis in Dordrecht. Zijn inzet heeft wezenlijk bijgedragen aan een mentaliteitsverandering en heeft er voor gezorgd dat inmiddels sprake is van een goed functionerend ziekenhuis met tweehonderd bedden, zes dokters en een verpleegstersopleiding.

Tijdens zijn jaarlijkse bezoeken van twee weken aan Ghana maakte de heer Assenberg ook kennis met de lokale bevolking. Hij zorgde er naar aanleiding van die contacten voor dat verschillende kinderen naar school konden en dat met steun van bedrijven twee kraamklinieken op het platteland en een weeshuis voor 25 kinderen zijn gerealiseerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.