Rivas Zorggroep genomineerd voor Gastvrijheidszorg Award

12 mei 2010

PAPENDRECHT - Rivas Zorggroep is genomineerd voor de Gastvrijheidszorg Award 2010. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een ziekenhuis en verpleeg- of verzorgingshuis waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Sfeer, een prettige omgang met bewoners en patiënten en eten en drinken spelen hierbij een doorslaggevende rol.
 
Nominatie
Om gastvrije zorg in zorginstellingen te bevorderen is de prijs 'Gastvrijheidszorg met sterren' in het leven geroepen. Dit jaar dingen 196 zorginstellingen mee naar deze prijs: 45 ziekenhuizen en 151 verpleeg- en verzorgingshuizen. In totaal zijn tien ziekenhuizen en eenzelfde aantal verpleeg- en verzorgingshuizen genomineerd. Kleinschalig verpleeghuis Judith Leysterhof in Hardinxveld-Giessendam, onderdeel van Rivas Zorggroep, staat in deze top 10 van genomineerde verpleeg- en verzorgingshuizen.

Judith Leysterhof
Kleinschalig verpleeghuis Judith Leysterhof bestaat uit drie woongroepen met maximaal zeven bewoners. Er is oog voor de beleving van de bewoner, zoals dat is opgenomen in de Planetree-filosofie waarmee binnen Rivas Zorggroep wordt gewerkt. Aandacht voor hartelijkheid, respect in de omgang, keuzevrijheid, beslisrecht, kunst en cultuur en veel contacten in een prettige omgeving horen hier ook bij. In de woongroep wordt gekookt en er wordt rekening gehouden met de seizoenen en de voorkeur van de bewoners: de Hollandse pot. De jury schrijft in haar rapport: 'De ruimtes zijn licht, vriendelijk en open ingericht. De bewoners stralen. Ze zijn ontspannen, maken grapjes en hebben pretoogjes'.

Uitslag
De winnaar wordt bepaald naar aanleiding van een bezoek van inspecteurs. Zij hebben inmiddels de kwaliteit van de gastvrije zorg beoordeeld. Tijdens dit bezoek werden onder andere gesprekken gevoerd met de directie en de cliëntenraad. Aansluitend aten de inspecteurs een hapje mee met de bewoners. Tijdens het Nationaal Gastvrijheidszorg Evenement in Ede op donderdag 3 juni worden de winnaars bekend gemaakt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.