Drechtstreek houdt stand

10 mei 2010
Drechtstreek houdt stand

PAPENDRECHT - In de eerste uitwedstrijd van de nacompetitie trok Drechtstreek 1 met een zwaarbevochten 0-1 overwinning aan het langste eind. Het doelpunt van Jan Abaisa in de 15de minuut bleek achteraf het winnende doelpunt te zijn geweest. Drechtstreek begon de wedstrijd in een hoog tempo en zette tegenstander GVV’58 stevig onder druk. De ploeg uit Gameren had duidelijk geen antwoord op het snelle voetbal van de Papendrechters en leek overdonderd te zijn door het zeer aanvallende voetbal. De kansen waren talrijk en keeper Maikel van Tuijl had er zijn handen vol aan maar het duurde toch nog een kwartier voordat Ton Groffen de bal goed klaar legde voor Jan Abaisa die hem met een subtiel tikje achter de doel man plaatste. De Drechtstreek storm bleef aanvankelijk aanhouden maar geleidelijk aan kreeg GVV’’63 meer grip op de wedstrijd en kostte het Drechtstreek meer moeite om de zo succesvolle eerste fase van de wedstrijd voort te zetten.

Wat de Gamerense trainer Grat Damen in de rust tegen zijn mannen gezegd heeft, is onbekend maar hij slaagde er wel in om in de tweede helft zijn elftal een stuk feller te laten spelen. Er werd nu flink aangevallen en Drechtstreek keeper Unal Mutus werd behoorlijk op de proef gesteld. De wedstrijd ontwikkelde zich geleidelijk aan in een serieuze krachtmeting waar op elk moment een doelpunt kon vallen, aan welke kant dan ook. In de 75ste minuut leek Drechtstreek zich definitief veilig te spelen toen Martijn de Jong de 0-2 scoorde, maar het doelpunt werd door de goed leidende arbiter Wagenaar uit Goes afgekeurd wegens een door hem geconstateerde handsbal. Het laatste kwartier van de wedstrijd werd hierdoor erg spannend. Beide ploegen knokten voor wat ze waard waren maar dankzij een knappe redding van doelman Mutus, een minuut voor tijd, bleef de stand ongewijzigd en haalde Drechtstreek een belangrijke overwinning binnen.

Komende zaterdag reist GVV’63 af naar Papendrecht voor de return. De winnaar van de dubbele ontmoeting plaatst het zich voor de volgende ronde en zal het moeten opnemen tegen de winnaar van de wedstrijden tussen Tricht en SSC’55. De volgende ronde wordt gespeeld op zaterdag 22 en maandag 24 mei.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.