Wapen in beslag genomen, verdachten aangehouden

09 mei 2010

PAPENDRECHT - Twee 16-jarige jongens uit Papendrecht en Streefkerk zijn op donderdagavond 6 mei aangehouden. De twee stonden omstreeks 20.40 uur met een scooter voor een supermarkt. Op dat moment zag een winkelende getuige dat de twee een wapen aan elkaar doorgaven op de Meentpassage, belde direct de politie en gaf een nauwkeurig signalement door. Onopvallend surveillerende agenten stelden een onderzoek in, zagen de mannen staan en volgden ze toen deze in de richting van de Veerweg wegreden. Daar werden ze door collega-agenten ‘opgevangen’ en aangehouden. Bij de fouillering werd een zwart wapen en een doosje met metalen balletjes aangetroffen. De twee zijn ingesloten op het politiebureau en worden uitvoerig gehoord.

Update 9 mei:

"Zo goed jullie zijn om berichten op de site plaatsen vraag ik me af of jullie ook zo goed zijn om een rectificatie te plaatsen. Het gaat namelijk om het bericht dat er verdachten gezien zijn met een wapen bij de supermarkt in de Meentpassage te Papendrecht.

Achteraf gezien is het allemaal een misverstand en trof de politie een speelgoedpistool, verkregen bij de een kermis, aan.

Om daar nu 5 auto's op af te sturen is een beetje overdreven en zeker gezien het feit dat de twee verdachten door de aanwezige agenten op een grove manier tegen de grond gewerkt werden. Ik begrijp best dat er geen risico genomen mag worden, maar dit ging naar mijn inzien iets te ver. 

Tevens is het ook nog zo dat er een van de verdachten, toevallig mijn zoon, aan kwam rijden op zijn scooter en pardoes in de boeien werd geslagen en meegenomen werd. Uiteraard is mijn zoon geen heilige, maar een onschuldig iemand oppakken gaat mij te ver ..

Inwoners van Papendrecht bedankt dat mijn zoon een x achter zijn naam heeft. 

Wie gaat zijn excuses maken .........."

Een bezorgde ouder van een van de verdachten

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.