Drechtstreek maakt zich op voor nacompetitie

03 mei 2010
Drechtstreek maakt zich op voor nacompetitie

PAPENDRECHT - De laatste competitiewedstrijd van het seizoen is door Drechtstreek winnend afgesloten met een 0-2 overwinning tegen MVV’58 in Meteren. Drechtstreek verscheen met het oog op de nacompetitie aan de start met maar liefst zes A-junioren in de gelederen. Coach Jan Kroos gaf er de voorkeur aan om enkele basisspelers die niet geheel fit waren rust te geven voor deze wedstrijd. En dat pakte prima uit want de jeugdige ploeg wist in de eerste helft goed stand te houden. Er waren voor beide elftallen enkele kansen. Zo had vooral Mark Kunst enkele malen pech bij de afronding. Toch werd er  niet gescoord en ging men de tweede helft in met een 0-0 stand.

In die tweede helft trok Drechtstreek duidelijk het initiatief naar zich toe en speelde de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van de tegenstander af. In de 53ste minuut mislukte een mooie solo van Maarten Vink doordat hij de bal net naast het doel plaatste. Het leek erop dat dit voor Drechtstreek het teken was om nog meer druk te zetten. Een reeks hoekschoppen leidde ondanks de dreiging echter niet tot doelpunten totdat Maarten Vink in de 80ste minuut opnieuw soleerde en na vier tegenstanders gepasseerd te hebben eindelijk de bal achter de goed keepende doelman wist te schieten. Op de valreep maakte Stefan van Groningen via een lob nog het tweede doelpunt van de middag.

Drechtstreek is hiermee als derde geëindigd en zal het zaterdag in de nacompetitie op moeten nemen tegen GVV’63 uit Gameren bij Zaltbommel. De week erna treffen de ploegen elkaar opnieuw voor de return.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.