Beter communiceren en bezuinigingen

27 april 2010

PAPENDRECHT - 'Een nieuw perspectief met Papendrecht centraal'. Dat is de slogan waarmee PAB, VVD, CDA, ChristenUnie en D66 de komende vier jaar in Papendrecht gaan regeren.

"We staan voor grote veranderingen, de vooruitzichten zijn somber", schetste ondernemer Geert Sonneveld tijdens de presentatie van het nieuwe college, afgelopen vrijdagmiddag in het Papendrechtse gemeentehuis. Als ondernemer die vertrouwd is met veranderingsmanagement én als prominent VVD-lid was hij aangesteld als formateur. Samen met André Stremler, lijsttrekker van het PAB bij de laatste verkiezingen, heeft hij gezorgd voor de totstandkoming van het coalitieakkoord tussen de vijf partijen. Dzee vijf partijen beschikken over 16 van de 23 zetels in de Papendrechtse raad, een ruime meerderheid. De op handen zijnde bezuinigingen zullen de komende vier jaren een stempel drukken op de plaatselijke politiek. Tenminste, dat verwachten de vijf regeringspartijen. Daarnaast wordt er nadrukkelijk ingezet op een betere communicatie. De gemeente is het contact met de burgers verloren, menen de coalitiepartners. Mede daarom kwam maar een schamele 50 procent van de Papendrechtsers begin maart naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Communicatie en bezuinigingen. Om die twee speerpunten alle aandacht te geven, is besloten om vijf wethouders aan te stellen in plaats van het aantal van vier van de afgelopen jaren. "We verwachten extra inzet van de wethouders", zei André Stremler (PAB). "Wethouders moeten niet in het gemeentehuis blijven plakken, maar de wijk ingaan en contact hebben met de burgers." Opvallend nieuwtje uit het coalitieakkoord is dat de dure kluifrotonde op de kruising van de Burgemeester Keijzerweg met de N3 opnieuw wordt onderzocht. Dat levert gelijk al een eerste besparing op van een paar miljoen euro.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.