Ricardo Heerebrand scoort drie keer

26 april 2010
Ricardo Heerebrand scoort drie keer

PAPENDRECHT - Na het 3-3 gelijke spel tegen DFC is voor Drechtstreek op de voorlaatste speeldag van de competitie de beslissing gevallen: het zal als derde eindigen. Daarmee loopt het rechtstreekse promotie naar de 2e klasse mis, maar het heeft wel een plaats in de nacompetitie veilig gesteld. Door de winst van de twee naaste concurrenten, Pelikaan en WNC, is de spanning in de top dus geweken. Voor DFC betekent het gelijke spel dat ze volgende week tegen Groote Lindt zullen moeten winnen om aan de nacompetitie mee te mogen doen.

Drechtstreek coach Jan Kroos was zaterdag gedwongen om behoorlijk af te wijken van zijn basisopstelling. Door een schorsing, werk en blessures miste hij vier vaste waarden en de vijfde, Maarten Vink, was pas op het laatste nippertje aanwezig nadat hij in Amerika een week in vertraging had opgelopen voor zijn thuisvlucht. De ploeg onderging hierdoor een fikse verjonging door de aanwezigheid van een aantal A-junioren en een B-junior. Het was daardoor niet verwonderlijk dat de ploeg aanvankelijk wat onrustig speelde. DFC trok bij het eerste deel van de wedstrijd dan ook duidelijk het initiatief naar zich toe. Na een individuele fout in de defensie in de 20ste minuut maakte Ravut Sahan daar handig gebruik van en hij scoorde de 0-1. Kort daarna werd de stand alweer gelijk getrokken door het eerste doelpunt van Ricardo Heerebrand. Op slag van rust was het opnieuw Ravut Sahan die scoorde en daar mee de ruststand op 1-2 bepaalde.

Na de rust was er nog maar nauwelijks afgetrapt op Ricardo Heerebrand scoorde opnieuw: 2-2. Daarna hielden de ploegen elkaar weer goed in evenwicht totdat de ingevallen Maarten Vink in de 81ste minuut de bal vanaf links voor bracht en Ricardo Heerebrand in de gelegenheid stelde om zijn derde goal van de middag te maken. Vijf minuten later werd de voorsprong weer teniet gedaan door attent reageren van Robin Ramesar die de eindstand van 3-3 op het bord bracht.

Op de laatste competitiedag reist Drechtstreek af naar Meteren voor de wedstrijd tegen MVV’58. De derde plaats in de eindrangschikking staat ongeacht de uitslag van aanstaande zaterdag niet meer ter discussie. Zelfs verlies zou daar geen verandering meer in kunnen brengen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.