PKC wint nipt eerste wedstrijd veldcompetitie

26 april 2010
PKC wint nipt eerste wedstrijd veldcompetitie

PAPENDRECHT - De tegenstander van PKC was op zaterdag 24 april het Amsterdamse Blauw Wit, dat in de zaalcompetitie net de kruisfinales mistte en daardoor meer tijd heeft gehad zich op het veldseizoen voor te bereiden. Het was maar de vraag waar PKC, na de verloren kleine finale in AHOY, zou staan.

Binnen enkele seconden nam PKC een voorsprong, om dit in de openingsminuten naar een 3-0 op te voeren. Blauw Wit had echter geen zin in een afstraffing in de openingswedstrijd in de kampioenspoule, sloot bij 3-2 weer aan om vervolgens bij 4-4 weer langszij te kruipen. Tot 6-6 ging het vervolgens gelijk op, waarna PKC weer afstand wist te nemen: 8-6. Net voor rust vonden de Amsterdammers weer de aansluiting: 8-7.

Na de rust namen de Amsterdammers het heft in handen, waardoor PKC steeds gedwongen was een kleine achterstand in te halen. Dit lukte tot 12-12 en 13-13. Daarna kwam Blauw Wit los en met nog een kwartier te spelen stond er een verschil van drie op het scorebord: 13-16.
Er moest dus iets gaan gebeuren aan Papendrechtse zijde. Jan de Jager en Ben Crum grepen in en brachten Leon Simons en Cindy van Eyck in, met gunstig effect. PKC kroop weer dichterbij en met minder dan drie minuten op de klok was het Leon Simons die de ploegen weer in evenwicht wist te brengen: 18-18. Een minuut voor tijd wist Ilona van Eyck de 19-18 te laten aantekenen, waardoor de Oostpolder een spannende slotminuut stond te wachten. Maakt Blauw Wit nog gelijk?
Een interceptie van Leon in de verdediging gaf PKC echter alle ruimte om de wedstrijd verder rustig uit te spelen onder luide aanmoedigingen van "het balkon".
De eerste benodigde stap richting het NKD is gezet. Er zullen er nog meer moeten volgen in de komende weken.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.