Erik Groeneveld vertrekt voor vier jaar naar Australië

23 april 2010

PAPENDRECHT - Erik Groeneveld, inwoner van Papendrecht en predikant van de Kerk van de Nazarener te Dordrecht, gaat in juni voor 4 jaar verhuizen naar Australië om daar een theologische opleiding te volgen. Hij is er al eerder geweest en hij had het er heel erg naar zijn zin en dat is dus de reden dat hij graag terug wil gaan. De Kerk van de Nazarener en haar opleidingsinstituten zijn verspreid over heel de wereld  en één daarvan zit in Australië. Groeneveld heeft ervoor gekozen om een theologische opleiding te doen omdat hij zich als predikant verder daarin wil verdiepen. Hij verwacht van de opleiding beter toegerust te worden in de theologische en praktische aspecten van het predikantschap.

Erik Groeneveld is bijna 8 jaar predikant geweest van de Nazarener kerk  in Dordrecht en neemt daarom ook met moeite afscheid. De kerk is al opzoek naar een nieuwe dominee, omdat ze vanaf juni zonder zitten. Groeneveld:“Hoewel er al kandidaten in beeld zijn, verwacht  ik niet dat ik hem nog kan inwerken”. Het gaat gelukkig goed met de gemeente waardoor hij de Nazarener kerk met een gerust hart achter kan laten.

Hij heeft al meer dan een jaar geleden met zijn vrouw en kinderen overlegd dat hij naar Australië wil gaan om daar de opleiding te gaan volgen, en ze konden zich dus met elkaar een lange tijd voorbereiden op het vertrek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.