LOC West Alblasserwaard helpt in Gambia

22 april 2010

PAPENDRECHT - Twee leerlingen, een docent en een docent/leermeester, allen verbonden aan het onderwijsleerbedrijf Refurbizz van het LOC West Alblasserwaard, bezoeken van 2 mei tot en met 16 mei de stad Serekunda in Gambia. Zij helpen een lokale school en de gemeenschap met onderhoud en uitbreiding van het computerlokaal.

Dit is de afsluitende reis van een al langer lopend project 'Da Vinci goes Gambia'. In 2007 richtten leerlingen tijdens een eerste reis een computerlokaal in. De daaropvolgende jaren onderhielden leerlingen de computers en vervingen ze waar nodig apparatuur. De huidige reis heeft vooral als doel om het computerlokaal van de school ook een functie te geven in de lokale gemeenschap. Daarom krijgt het buiten lestijden de functie van internetcafé. Hiervoor installeren de leerlingen speciale software. Verder leiden zij lokale mensen op in het onderhoud van de computers en het netwerk en leveren zij een bijdrage aan de aansluiting op het adsl-netwerk en het elektriciteitsnet.

De docenten en leerlingen komen niet met lege handen: ongeveer veertig computers, enkele laptops en printers, diverse pocketcomputers en de nodige kabels en hulpmiddelen nemen zij mee. Deze materialen zijn geworven door de leerlingen van Refurbizz en ter beschikking gesteld door bedrijven, waaronder NTS, DKSH en ProServe. Leerlingen van leerwerkbedrijf Refurbizz hebben als voorbereiding op deze reis de tweedehands computers in hun geheel gecontroleerd, gereinigd en opnieuw samengesteld. Op deze manier heeft "steun aan het goede doel" voor alle leerlingen van het onderwijsleerbedrijf Refurbizz van het LOC West Alblasserwaard een concrete invulling gekregen.

De leerlingen en de docenten betalen een groot deel van de kosten zelf. Het LOC West Alblasserwaard, het Da Vinci College en andere sponsoren nemen een belangrijk deel van de reiskosten voor hun rekening. De deelnemers aan deze reis zijn: Francien van Kan, projectleider Da Vinci College, Robert Bezemer, docent en leermeester Refurbizz verbonden aan het LOC West Alblasserwaard, en Frank Willems en Maikel de Hoog, leerlingen van Refurbizz verbonden aan het LOC West Alblasserwaard. Verslagen en foto's van eerdere reizen zijn te vinden op www.davincigoesgambia.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.