Pieter Modderkolk nadert tweede schaaktitel

21 april 2010

PAPENDRECHT - Met nog drie speelronden voor de boeg heeft Alblasserdammer Pieter Modderkolk de beste papieren om clubkampioen te worden bij schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam.

Alleen Meinte Smink lijkt de koppositie van Modderkolk nog te kunnen bedreigen. Philip Kraaiveld en Kees Brinkman hebben in theorie nog wel kans op de titel, maar dan moeten de koplopers in de laatste ronden een paar steken laten vallen.

De 18-jarige Modderkolk behaalde ook twee jaar geleden al de clubtitel. Dit seizoen manifesteert zich nog een jeugdig lid tussen de ervaren spelers. De 16-jarige Diana Gairabekova staat op een keurige zevende plaats en ze wist dit seizoen al diverse zeges te boeken tegen spelers met veel meer dienstjaren.

Bij de jeugd gaat Jorin Knaap aan de leiding, op een half puntje gevolgd door Remco Schimmel.
De schaakvereniging is op Koninginnedag weer met het tuinschaakspel present op het Raadhuisplein in Alblasserdam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.