Vier kampioenen erbij in slotweek tafeltenniscompetitie

19 april 2010
Vier kampioenen erbij in slotweek tafeltenniscompetitie

PAPENDRECHT - Het was nog even spannend voor diverse teams van de TTV Papendrecht, maar ervan uitgaande dat de concurrentie met 10-0 zou winnen hadden de meeste kampioenskandidaten toch nog maar enkele punten nodig.

Zo niet het tweede jeugdteam dat de voorjaarscompetitie op verzoek werd ingedeeld op een hoger niveau en al na enkele wedstrijden de trotse koploper werd in de 1e klasse B. Maar hoe langer het seizoen duurde, hoe moeizamer de punten verzameld werden. Tot de concurrentie ineens ook punten morste en Papendrecht 2 afgelopen zaterdag opnieuw als koploper met één punt verschil de laatste competitiewedstrijd in Krimpen a/d IJssel diende af te werken. Tegenstander was de directe concurrent Trefpunt 1 die het voordeel van een thuiswedstrijd kon benutten. Met behoorlijk wat zenuwen in de benen zagen Lieron Viveen (in vijf games), Laurens Langeveld en Jeremy v.d. Graaff (beiden in 4 games) allen hun openingspartij naar de gastheren gaan. Hoewel de zenuwen door de 3-0 tussenstand toenamen, bleven de spelers gemotiveerd genoeg in de wetenschap dat een gelijkspel genoeg zou zijn. Pas in het dubbel konden de Papendrechters een herstel tonen, Lieron en Laurens wonnen het dubbel in 4 games (tussenstand 3-1), waarna Lieron in 3 games gedecideerd Gerwin Offermans van de tafel sloeg. Jeremy deed precies hetzelfde met Corné v.d. Ham zodat er een 3-3 tussenstand bereikt werd. In de partij erna moest Laurens opnieuw buigen voor de tegenstand, ditmaal voor Wilfred van Zoest, maar maakte Jeremy dit weer goed door winst met nipte cijfers op Gerwin Offermans (9-11, 8-11 en 10-12). Aan deze 4-4 tussenstand diende nog één puntje toegevoegd te worden. Lieron Viveen trof in zijn slotpartij Wilfred van Zoest, kwam tweemaal op achterstand, maar trok dit beide keren weer recht. De vijfde, beslissende game trok Lieron met 7-11 naar zich toe waardoor het kampioenschap en promotie naar de overgangsklasse een feit was. In de slotpartij van Laurens trof hij opnieuw een verbeten opponent, maar uiteindelijk mocht ook Laurens een winstpunt aan het totaal toevoegen. Met de 4-6 overwinning én de titel op zak werd de terugreis naar Papendrecht gemaakt waar in De Kooy alvast een klein feestje gevierd werd.

De andere kampioenschappen werden afgelopen week gevierd bij de senioren. Papendrecht 1 won maandagavond in Numansdorp tegen het al gedegradeerde Tavenu 1 simpel met 3-7. Jeffrey de Bosscher en Eddy van Weelde tekenden voor de hattricks én het gewonnen dubbel. Jammer dat Richard Steenhuisen zich al vroeg blesseerde en hierdoor de punten aan de gastheren diende te laten. De seniorenselectie keren na een seizoen al weer terug naar de hoofdklasse.
Dezelfde maandagavond verloor Papendrecht 8 met 4-6 de uitwedstrijd tegen Sliedrecht 5. Het voor de titel noodzakelijke 3e puntje viel pas in de zevende partij toen Rob van den Bos in zijn enige winstpartij toch gedecideerd in 3 games Sliedrechter Haverkort deze avond met lege handen liet. Henk Vermeij (1x) en Arie Nugteren (2x) feliciteerden Rob met zijn zege en alle teamleden elkaar met de promotie naar de 4e klasse.
Papendrecht 7 had woensdagavond in Hendrik Ido Ambacht slechts 4 punten nodig voor het kampioenschap in de 5e klasse B. Jan Tillemans (2x), Kitty Devilee (1x) en Kees van Blitterswijk (2x) wonnen elk hun openingspartij, waardoor de spanning in het dubbel van Jan en Kitty toenam. Na 8-11 en 14-12 volgden nog tweemaal een 8-11 zodat al vroeg de felicitaties over en weer vlogen. De 4-6 op het wedstrijdformulier impliceert dat team 7 het voorjaarsseizoen afsloot met de titel en zonder verliespartijen.

De komende weken staan bij de TTV Papendrecht in het teken van de clubkampioenschappen. Tussen al deze toernooien door worden de kampioenen nog uitgebreid in het zonnetje gezet.

Meer nieuws op www.ttvpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.