Houdini act van PKC zorgt voor derde beslissende wedstrijd

12 april 2010
Houdini act van PKC zorgt voor derde beslissende wedstrijd

PAPENDRECHT - Koog Zaandijk was op zaterdag 10 april naar Papendrecht afgereisd in de overtuiging een finale plaats af te dwingen voor AHOY op 17 april a.s. Leon Simons opende weliswaar de score in Papendrechts voordeel, maar Kim Cocu bracht al snel weer evenwicht. Na deze 1-1 was het KZ dat steeds het voortouw wist te nemen en de voorsprong wist op te bouwen middels een verschil van drie en vervolgens zelfs vijf doelpunten bij 5-10 ongeveer halverwege de eerste helft. De sfeer aan de blauwe zijde zat er toen al goed in. PKC wist zich in het tweede gedeelte van de eerste helft knap terug te knokken, ook al ging dat moeizaam en langzaam. Bij het rustsignaal stond er 12-14 op het scorebord.

Opnieuw bleek de beginfase van de tweede helft belangrijk: KZ scoorde een tijdje niet en ineens stond het bij 15-15 weer gelijk. PKC was weer in de wedstrijd. KZ kwam wel steeds weer voor, maar PKC wist vervolgens ook steeds weer aan te sluiten. Tot 18-18 ging het zo gelijk op. Toen miste Leon Simons een strafworp en leek het doek alsnog te gaan vallen voor de Papendrechters. KZ profiteerde en bracht het verschil weer op twee doelpunten 18-20, waarna de beide trainers elkaar bijna in de haren gingen vliegen. KZ liep weer verder uit en met nog 3,5 minuut op de klokken leek het beslist: 20-24. Het was duidelijk, de strijd was gestreden alhoewel. Er volgde een time out waarna de wedstrijd ineens een heel ander gezicht kreeg. PKC kwam ineens weer langszij met nog één minuut te spelen: 24-24. En ineens viel het kwartje de andere kant op: Leon Simons bracht 25-24 op de teller, waarna KZ in een soort paniekreactie verschoot. Er ging ineens van alles mis in de aanval bij de blauwen, waardoor PKC de bal snel kon onderscheppen. Zelfs een gemiste strafworp mocht het zich permitteren om toch de winst binnen te halen. 25-24... het Papendrechtse wonder was geschied.

Fotograaf: Peter Besemer
Website: http://klik.besemer.info

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.