PKC A1 naar finale in AHOY

12 april 2010
PKC A1 naar finale in AHOY

PAPENDRECHT - De A1 van PKC had zich in de eerste wedstrijd een riante uitgangspositie weten te creëren door met 16-22 uit bij de Meervogels te winnen, maar zoals altijd geldt het spreekwoord dat je de huid pas kunt verkopen, wanneer de beer geschoten is. Het werd dus nog een redelijk spannend middagje in de PKC-hal bij de return. Het geloof aan de zijde van de Meervogels supporters was er nog steeds. PKC A1 opende sterk en binnen enkele minuten stond er 5-0 op het scorebord, wat een bijzonder geruststellende gedachte leek te zijn. Desondanks gaven de Meervogels het nog niet op en de ploeg knokte zich knap terug in de wedstrijd en kwam bijna ook weer langszij kort voor de rust bij 11-10. Bij rust stond er 13-11 op de teller, doordat PKC A1 vooralsnog kalm bleef.

Na vijf minuten in de tweede helft kwam de Meervogels langszij en leek een onverwachte opmars alsnog mogelijk toen de ploeg uit Zoetermeer ook nog naar 14-15 wist uit te lopen. Zouden zij het verschil van zes nog teniet kunnen doen? Het kwam er echter niet van, doordat PKC A1 knap bleef mee scoren. Na 18-18 waren het de Papendrechters weer die het voortouw wisten te nemen. Het gaatje werd één, vervolgens twee en afgeschoten waren "de vogels". Eindstand: 25-23.

Volgende week staat PKC A1 in de finale in Ahoy, waar Dalto A1 de tegenstander zal zijn.

Fotograaf: Peter Besemer
Website: http://klik.besemer.info

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.