Zonnige Hart Festival op 28 en 29 mei

12 april 2010

PAPENDRECHT - STEP, de STichting Evenementen Papendrecht, organiseert in Papendrecht het eerste Zonnige Hart Festival op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei aanstaande. Het festival wordt een vrolijk en gezellig evenement waaraan iedereen kan deelnemen. Tijdens deze dagen organiseert de gemeente Dordrecht het evenement “Dordt in Stoom”. In overleg met Dordrecht is er voor gekozen om deze twee festivals samen te voegen en zo gebruik te maken van elkaars activiteiten en bezoekers. Er worden alles bij elkaar zo’n 300.000 bezoekers verwacht.

Reuzenrad – open huis Stork Fokker – vliegshow oude vliegtuigen – vliegdemonstraties van modelvliegtuigbouwers – zweefvliegclub – Koninklijke Luchtmacht – helikoptervluchten – straattheater – ballonnenwedstrijd – levende standbeelden – treintje van parkeerplaatsen naar het activiteitengebied.

Aan de Papendrechtse kant van de rivier wordt een reuzenrad van 40 meter hoog geplaatst waar iedereen gratis in mag, kinderen natuurlijk wel onder begeleiding van een volwassene. Op zaterdag kan er ook een kijkje worden genomen in de spannende wereld van Fokker en ‘s middags komen er oude vliegtuigen overvliegen. Verder is er veel straattheater, een Oosterse markt, een Korenfestival met shanti-koren en er zijn tal van andere muzikale optredens. Op Winkelcentrum De Meent zijn er allerlei kraampjes voor snacks en drankjes en op het Sportcomplex vliegen de radiografisch bestuurbare vliegtuigjes je om de oren.

Op vrijdagmiddag tussen half twee en drie uur worden de kinderen van de basisscholen uit Papendrecht uitgenodigd om aan een vliegerwedstrijd mee te doen. De vliegers mogen de kinderen zelf op school bouwen. De vliegerwedstrijd voor de groepen 6, 7 en 8 wordt gehouden op het wandelpad langs de Merwede. De groepen 1 tot en met 5 gaan naar het sportcomplex. Na afloop ontvangen alle kinderen een vliegerdiploma en natuurlijk is er iets te drinken en te snoepen. Het materiaal voor de vliegers kan eventueel bij STEP worden aangevraagd.

Aanmelden voor de vliegerwedstrijd kan tot uiterlijk donderdag 15 april via info@activepr.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.