Aanvaring tussen binnenvaarttanker en pleziervaartuig

09 april 2010
Aanvaring tussen binnenvaarttanker en pleziervaartuig

PAPENDRECHT - Bij een aanvaring tussen een lege binnenvaarttanker en een pleziervaartuig op 8 april rond 14.15 uur op de rivier de Beneden Merwede bij Papendrecht zijn twee opvarenden van het pleziervaartuig te water geraakt. Het gaat om een 60-jarige man uit Dordrecht en een 26-jarige plaatsgenote. Beiden zijn met onderkoelingsverschijnselen voor controle naar een ziekenhuis overgebracht.

Hoe de aanvaring heeft kunnen plaatsvinden is nog niet geheel duidelijk. Het onderzoek ligt in handen van de Waterpolitie, onderdeel van het Korps Landelijke Politiediensten. Wel is duidelijk dat twee opvarenden te water raakten. Mensen van een ander binnenvaartschip en personeel van Rijkswaterstaat konden hen net op tijd uit het water halen en naar de kant brengen. Daar stonden meerdere ambulances en een traumahelikopter klaar voor de medische hulp. De toestand van de slachtoffers lijkt mee te vallen.

Doordat in de eerste minuten van het incident nog niet duidelijk was hoeveel mensen te water waren geraakt, is opgeschaald tot Grip 1 en waren de hulpdiensten in groten getale aanwezig. Al snel was duidelijk dat het aantal mensen dat in het water terecht was gekomen tot twee beperkt was gebleven en dat er niemand vermist was.
Het pleziervaartuig raakte zwaar beschadigd en is door Rijkswaterstaat aangehaakt en naar de kant gebracht. De tanker bleef nagenoeg onbeschadigd en kon op eigen kracht naar de dichtstbijzijnde kade varen. Het scheepvaartverkeer werd niet gestremd. 


Foto: Paul Schrandt

Foto: Paul Schrandt
Foto: Rob van der Woude Foto: Rob van der Woude

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.