Stemmen op beste literair debuut van 2010

07 april 2010

PAPENDRECHT - Voor de 15e keer reikt Stichting Perspectief Dordrecht dit jaar de Academica Debutantenprijs uit voor het beste fictiedebuut van 2010. Uit de 72 ingezonden Nederlandse en Vlaamse fictiedebuten zijn de volgende vijf schrijvers genomineerd:

Paul Baeten Gronda              Nemen wij dan samen afscheid van de liefde
Ellen Heijmerikx                     Blinde Wereld
Stine Jensen                           Dokter Jazz
Michiel Klein Nulent               De tram van half zeven
Joost VandeCasteele             Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij

 
De prijswinnaar wint de Academica Award en 15.000 euro.

Stemmen op het beste literaire debuut
T/m 10 september 2010 kunnen lezers (digitaal) stemmen op hun favoriete debuut van Nederland en Vlaanderen via de site: www.academicadebutantenprijs.nl of via het beoordelingsformulier in de bibliotheek. Op 16 september 2010 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Literaire avond
Op donderdag 27 mei 2010 vindt in bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht een literaire avond plaats met drie van de genomineerden. De schrijvers worden dan geïnterviewd door schrijver, recensent en publicist Casper Markesteijn.

De aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Een aantal exemplaren per boek aanwezig in de bibliotheek
De bibliotheken Papendrecht, Sliedrecht en Hendrik-Ido-Ambacht hebben een aantal exemplaren aangeschaft per genomineerde titel. Voor meer informatie, zie: www.bibliotheeknetwerkzhzo.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.