Ontluisterende tweede helft brengt verlies voor PKC tegen Koog Zaandijk

06 april 2010
Ontluisterende tweede helft brengt verlies voor PKC tegen Koog Zaandijk

PAPENDRECHT - PKC/LukassenBoer speelde zaterdag 3 april de eerste play-off wedstrijd tegen de gedoodverfde (nieuwe) kampioenskandidaat Koog Zaandijk. In de reguliere Korfballeague competitie immers hadden de Noord-Hollanders al twee keer van PKC weten te winnen. De eerste wedstrijd in Papendrecht kon PKC nog redelijk goed weerstand bieden, maar in de Sprong werd het bij de return compleet vernederd en op een grote nederlaag getrakteerd. Voor velen was het dus vooraf al een uitgemaakte zaak; twee wedstrijden en het is klaar. Koog Zaandijk naar de grote finale en PKC naar de troostfinale. In Papendrecht echter was er wel degelijk nog geloof in een goede afloop en een verrassend resultaat.

Brutaalweg opende Leon Simons de score voor de Papendrechters en zette zo de opmaat naar een spannende eerste helft. Het antwoord van KZ kwam binnen de minuut (1-1), waarna het probeerde de forcing door te voeren. Verder dan twee doelpunten verschil kwam het echter niet, waarbij PKC steeds weer kon aansluiten. Zo ging het gelijk op tot 6-6 en 7-7. Kort voor de rust wist PKC een kleine voorsprong van twee doelpunten te creëren (8-10), maar ook dit verschil hield geen stand. De rust kwam met 11-11.

Het werd een ontluisterend begin voor de Papendrechters; de hele koek bleek namelijk op. Ruim 18 minuten wisten de Papendrechters niet meer tot score te komen en daarmee riep de ploeg de ellende over zich. KZ scoorde wel gewoon door en kwam op deze wijze met 19-11 voor en daarmee was de wedstrijd  simpelweg beslist. Mady Tims doorbrak uiteindelijk de schotloze fase, maar PKC kon daarna niet meer dichterbij KZ komen. Eindstand: 24-15.

Gelukkig telt voor de eindafrekening het doelpuntenverschil niet, maar gaat  het simpelweg om twee gewonnen wedstrijden. KZ zet weliswaar een eerste  belangrijke stap, maar zal volgende week gewoon ook moeten winnen om niet  tot een derde wedstrijd veroordeeld te zijn. Dat immers moet nu de inzet  voor PKC worden: winnen a.s. zaterdag in eigen hal en dan nogmaals naar de  Sprong om dan wel twee helften weerstand te bieden.

Foto: Peter Besemer
Website: http://klik.besemer.info

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.