Leren hardlopen en afslanken bij AV Passaat

02 april 2010

PAPENDRECHT - Atletiekvereniging Passaat start een unieke samenwerking met een voedingscoach om het hardlopen te combineren met gewichtsbeheersing. Door het veranderen van het eetpatroon, een juiste balans in de voeding aan te brengen en verantwoord te bewegen zal het lichaam zich vitaler gaan voelen.

Veel mensen gaan hardlopen om een paar kilo's kwijt te raken. Des ter groter is de teleurstelling als na een paar weken de weegschaal geen pondjes minder maar juist meer aangeeft. De voorzitter Jo Kortooms zegt hierover:"Het lijkt zo eenvoudig om loopschoenen aan te trekken, naar buiten te gaan en rondjes te gaan lopen. Zeker nu het mooie weer eraan komt zie ik hardlopers die kennelijk voor het eerst lopen. Na een paar weken zie ik die mensen niet meer lopen. Een lichte blessure of het ontbreken van wilskracht is veelal de oorzaak. Als na een paar weken ook nog blijkt dat het gezwoeg pondjes extra oplevert wordt er snel de brui aan gegeven. Hardlopen moet je echter leren en de belasting op het lichaam geleidelijk opvoeren. Daarnaast zal het eetpatroon moeten veranderen om toch die weegschaal de juiste kant op te laten wijzen."

Het leren hardlopen zit bij Passaat reeds jaren in haar trainingsprogramma. Met enige regelmaat worden trainingen gestart om de beginnende hardloper verantwoord aan het sporten te krijgen. Daar heeft Passaat nu een nieuw element aan toegevoegd, de voedingscoach voor de beginnende hardloper maar ook voor iedereen die al sport en toch gewicht wil verliezen. In 12 lessen van ongeveer 1 uur wordt onder leiding van een voedingsdeskundige geleerd om het eetpatroon te wijzigen. Chantal Heinsbroek van Herbalife: "Het is bewezen dat iemand in 3 maanden een discipline kan aanleren om het eetpatroon te wijzigen. Iedere week wordt een ander onderwerp behandelt zoals eiwitten, drinken, suikers, etiketten lezen. De zogenaamde crashdiëten als Atkins of Sonja Bakker zullen de revue passeren maar zeker niet worden aangeraden. Het credo is: leren eten in plaats van diëten. De cursisten worden gemeten en gewogen om de vorderingen te kunnen blijven volgen."

Aansluitend of voorafgaand aan de cursus wordt een training gegeven. Het trainingsprogramma omvat totaal drie trainingen per week. Naast het lidmaatschap van de vereniging bedragen de kosten voor de 12 weken durende cursus  "leren eten" € 30,-.  Op 15 april start de eerste les en training. Meer informatie over deze unieke combinatie wordt tijdens een informatiebijeenkomst op zaterdag 10 april 10.15 uur in de kantine van AV Passaat, Sportpark Oostpolder Papendrecht, tijdens gegeven. De kosten voor de cursus dienen bij inschrijving contant te worden voldaan. Meer informatie op www.avpassaat.nl of bij voorzitter@avpassaat.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.