Receptkaarten in de wereldwinkel

01 april 2010
Receptkaarten in de wereldwinkel

PAPENDRECHT - Koop je in Wereldwinkel Papendrecht één van de Fair Trade Original levensmiddelen, dan heb je grote kans er een aantrekkelijk recept bij te ontvangen. Om kookliefhebbers een handje te helpen, zijn er bij de rijst, tapenades, jams en vele andere producten receptkaarten beschikbaar voor heerlijke gerechten en tussendoortjes.

De eerste kaarten geven inspiratie voor het gebruik van onder andere de Pandan rijst, Pindakaas, Peper Mix, Abrikozenjam, Tibetaanse noedels en Tropische notenmix. Voor april liggen recepten klaar voor een Frisse appel-vonkeldrank met munt en een Kaapse Kerrie maaltijdsoep. Hiermee is het extra gemakkelijk om met fairtrade producten te koken. Iedere maand zijn er twee nieuwe receptkaarten verkrijgbaar.

De Frisse appel-vonkeldrank heeft als basis Appelsap met lemon & lime uit Zuid-Afrika. Voor de appelplukkers in Zuid-Afrika betekent afname van hun fruit dat zij een ontwikkelingspremie ontvangen die ze onder andere gebruiken om de crèche op de boerderij te verbeteren. In de maand april is de Appelsap, samen met het Tropisch Sap en het Sinaasappelsap in de Wereldwinkel extra aantrekkelijk geprijsd.

Frisse appel-vonkeldrank
Snij 2 limoentjes in schijfjes, leg er 4 apart en doe de andere schijfjes met 1 bosje verse munt, 2 eetlepels gembersiroop en veel ijsklontjes in een kan en giet daar 600 ml Appelsap met lemon & lim en 200 ml koolzuurhoudend water over. Verdeel over 4 glazen en pers boven elk glas nog een schijfje limoen uit. Serveer ijskoud!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.