Kanjers van het LOC op cursus bij Visser & Smit Hanab

01 april 2010
Kanjers van het LOC op cursus bij Visser & Smit Hanab

PAPENDRECHT - Acht leerlingen van het LOC West Alblasserwaard kregen als beloning voor het goede presteren in de werkplaats van het LOC een training 'pijpfitten en lassen' aangeboden. Hiermee sloten zij een schooljaar leren en werken in het LOC af. De leerlingen blonken het afgelopen schooljaar uit in de werkplaats van het LOC en werden door de docenten en leermeester geselecteerd om aan deze 2-daagse training mee te mogen doen.

Vorige week donderdag en vrijdag was het zo ver. De acht “uitverkorenen” moesten om 07.30 uur verzamelen bij het LOC op de Ketelweg en werden, door Visser & Smit Hanab, gebracht naar een locatie van dit bedrijf in de Botlek.

De jongens werden in Rhoon opgewacht door Jos en Piet, twee ervaren leermeesters van Visser & Smit Hanab. Ze moesten flink aan de slag en de, op het LOC, opgedane basisvaardigheden van fitten, lassen en metaalbewerking laten zien en toepassen. Jos en Piet leerden hen de kneepjes van het vak.

Aan de hand van een werktekening gingen ze aan de slag met “een echte opdracht”. Er werden “dummies” gemaakt voor een bestaand project van Visser & Smit Hanab en dus gingen ze aan het werk met grote buizen en flenzen.

De groep LOC - deelnemers bestond uit leerlingen VMBO leerjaar drie en vier van het Willem De Zwijger College, CSG De Lage Waard en het Griendencollege en een leerling van Praktijkschool De Sprong.

Deze tweedaagse training vormde de afronding van een jaar praktijkleren in het LOC op de Ketelweg te Papendrecht. Het geeft de essentie van het leren en werken in het LOC West - Alblasserwaard weer: leren in de praktijk met een intensieve samenwerking tussen het onderwijs en bedrijfsleven in de West Alblasserwaard en de scholen onderling.

”Het is net het LOC in het groot” was het nuchtere commentaar van Marijn, leerling van het Griendencollege. “Nou laat mij dit maar lekker de hele dag doen” liet Joshua, leerling van de Sprong weten “en dan vooral ergens in de havens” voegde hij nog toe.
“Gaaf hoor” was het commentaar van Cornelis, een derde jaars VMBO – leerling van de Lage Waard “maar kan ik dit gewoon niet de hele week doen, daar leer ik hartstikke veel van, daar heb ik tenminste wat aan en is niet zo saai als op school”.

Kortom “de jongens” waren enthousiast over “dit toetje”, maar zij niet alleen. Jos en Piet hadden het zichtbaar naar hun zin. “Een heerlijk groepje, lekker enthousiast en leergierig! Van mij mogen ze allemaal zo bij ons beginnen hoor, aan dit soort jongens hebben we wat!”, aldus Piet.

Visser & Smit Hanab zal hun waardering over de inzet van de leerlingen nog een keer nadrukkelijk laten blijken. De jongens kunnen een uitnodiging verwachten voor een officiële bijeenkomst bij het bedrijf op de Rietgorsweg, om het behaalde certificaat op te halen!
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.