Rivas Zorggroep ontvangt HKZ-certificaat

01 april 2010

PAPENDRECHT - Rivas Zorggroep heeft opnieuw het HKZ-certificaat behaald. Dit certificaat geldt voor de Woon- en Verpleegzorg, Zorg Thuis, Maatschappelijk Werk en Jeugdgezondheidszorg. Het HKZ-certificaat toont aan dat de zorg van Rivas voldoet aan alle kwaliteitseisen én dat Rivas de cliënt centraal stelt. Dit is vastgesteld door een onafhankelijke instelling.

Goede en betrouwbare zorg
Met het behalen van het HKZ-certificaat wordt onafhankelijk aangetoond dat Rivas goede en betrouwbare zorg levert die wordt verleend door gediplomeerde en deskundige medewerkers. Cliënten kunnen er vanuit gaan dat ze veilige zorg krijgen die aan alle eisen voldoet. Bij alle zorg die verleend wordt, worden ze betrokken. ´De zorg wordt altijd afgestemd met de cliënt en/ of de familie’, zegt Nicolien Jacobs, adviseur kwaliteit bij Rivas. ‘Alle afspraken worden vastgelegd en regelmatig evalueren we de zorg met onze cliënten. Zo werken we ook aan continue verbetering van onze zorg. De certificering onderschrijft dat.’

De cliënt centraal
Bij de HKZ-beoordeling is het perspectief van de cliënt het uitgangspunt. 'Dat is iets wat we binnen Rivas ook erg belangrijk vinden', vult Jacobs aan. 'Onze zorg verlenen we volgens de zogenaamde Planetree-principes. Hierin staat de cliënt centraal, behoudt deze zolang mogelijk zelf de regie over de zorg en besteden we aandacht aan zaken zoals kunst en cultuur en smakelijk eten.'

Verlenging van drie jaar
Rivas was voor alle genoemde onderdelen reeds in het bezit van het HKZ-certificaat. Jacobs: 'Het certificaat is drie jaar geldig. Jaarlijks wordt de kwaliteit gecontroleerd en één keer per drie jaar vindt er een uitgebreide controle plaats. Bij Rivas scoorden alle organisatieonderdelen goed en dus mogen we ook de komende drie jaar weer het HKZ-certificaat voeren.'

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.