Gratis fruit bij Rivas Zorggroep

01 april 2010

PAPENDRECHT - Rivas Zorggroep start de lente gezond met gratis fruit voor cliënten, bezoekers en medewerkers. Op twintig drukbezochte locaties staan kistjes heerlijk vers fruit klaar. Het gratis beschikbaar stellen van fruit is mogelijk geworden doordat The Greenery het fruit tegen gereduceerd tarief aan Rivas Zorggroep levert. Een gezond initiatief in een gezonde regio.

Gezond initiatief
Rivas Zorggroep levert zorg in delen van Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht. Rivas werkt aan zorg, en werkt ook dagelijks aan gezondheid. Meer en meer wordt het accent verlegd van zorg en beter worden naar gezond zijn en blijven. "Uitgangspunt is dat door actief te werken aan gezondheid mensen eigen regie hebben over hun gezondheid. Rivas ziet het als haar opdracht om mensen daarbij te helpen, innovatief en laagdrempelig", legt Hedzer Schotsman, hoofd Medisch Ondersteunend Bedrijf bij het Beatrixziekenhuis in Gorinchem uit. "Door preventie voorop te stellen werkt Rivas aan de kwaliteit van 'leven en welzijn', maar ook aan het betaalbaar en toegankelijk houden van de zorg", vertelt Schotsman. Om gezondheid binnen de regio te bevorderen werkt Rivas samen met partners in De Gezonde Regio. Het doel van De Gezonde Regio is bewoners van Gorinchem en omgeving bewust te maken van hun eigen gezondheid. Het samenwerkingsverband bestaat naast Rivas Zorggroep uit GGD Zuid-Holland Zuid, RMPI De Grote Rivieren, Vereniging van ondernemende huisartsen, Zorgbelang Zuid-Holland en Zorgverzekeraar Trias (onderdeel van Univé-VGZ-IZA-Trias).

Filosofie
Het aanbieden van fruit past helemaal in de filosofie van Rivas Zorggroep. Rivas hanteert namelijk vijf kernwaarden. "Het aanbieden van lekker vers fruit geeft uiting aan de kernwaarden 'hoffelijkheid' en 'plezierig werken'. Het is een extraatje op de plaatsen waar veel van onze bewoners, cliënten en medewerkers komen", besluit Schotsman. De overige drie kernwaarden zijn veiligheid, uitstraling en doelmatigheid.

The Greenery
The Greenery is één van de grote internationaal opererende groente-, fruit- en paddestoelenconcerns in Europa. Zij levert verse groenten wereldwijd aan industrie, groothandel en retail. Deze organisatie levert al langer producten aan het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van Rivas Zorggroep. Door de krachten te bundelen met Rivas Zorggroep wil The Greenery groente- en fruit op andere plaatsen en andere manieren aan consumenten aanbieden om een gezond eetpatroon te promoten.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.