Drechtstreek verslaat Ameide

29 maart 2010
Drechtstreek verslaat Ameide

PAPENDRECHT - De wedstrijd tegen het altijd lastige Ameide is door Drechtstreek afgesloten met een 2-1 overwinning. Drechtstreek had vanaf het begin het betere van het spel. Toch werd de score na een felle start van Drechtstreek in de 16de minuut geopend door Ameide. Na geklungel in de achterhoede was het Tom de Kruijk die de 0-1 aantekende. Nauwelijks een minuut later  bracht Stefan Jonkman de ploegen alweer op gelijke hoogte met een keiharde uithaal vanuit de tweede lijn. De bal werd terug gespeeld vanuit het strafschopgebied en Jonkman knalde van afstand de gelijkmaker achter Ameide doelman Roland Stout. Drechtstreek bleef goed aandringen en liet Ricardo Heerebrand in de 26ste minuut een lastige voorzet op fraaie wijze verzilveren: 2-1 Daarmee stond bij rust de eindstand al op het bord.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord ook al waren beide ploegen regelmatig gevaarlijk. Zo moest Drechtstreek doelman Geert Jansen een kwartier voor tijd een knappe redding verrichten op een hard afstandsschot en knalde Stefan Jonkman kort daarna nog net naast. Doelpunten vielen er niet meer in dit doorgaans sportieve duel. Dat Ameide vier gele kaarten opliep had het vooral te danken aan het feit dat men zich oneerlijk behandeld voelde door scheidsrechter Kant uit Waalwijk.

Omdat concurrent WNC twee punten verloor door in de eigen regionale derby tegen Tricht met 3-3 gelijk te spelen en Pelikaan geen fouten maakte tegen Dubbeldam staan WNC en Drechtstreek nu beide op 36 punten en Pelikaan op 35 punten. Pelikaan heeft nog twee wedstrijden in te halen en WNC nog één. In het komende Paasweekeinde speelt Drechtstreek niet maar er staat wel een inhaalprogramma voor de andere twee op het programma. Met nog drie wedstrijden te spelen zijn er nog steeds kansen voor Drechtstreek om te promoveren naar de 2e klasse, hetzij direct of via de nacompetitie. Het kan zich dan eigenlijk geen puntenverlies meer veroorloven en het moet hopen op puntverlies van de naaste concurrenten.     
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.