De Geul kampioen regionale competitie

29 maart 2010
De Geul kampioen regionale competitie

PAPENDRECHT - Zaterdag werd in zwembad de Hooght de laatste wedstrijd in de regionale ZRO-B competitie gezwommen. De Geul stond bij aanvang van de wedstrijd op de eerste plaats en de zwemmers hadden besloten er helemaal voor te gaan om zo het kampioenschap in de wacht te slepen. Alle zwemmers kwamen zeer gemotiveerd aan de start en het merendeel van de starts werd omgezet in een persoonlijk record.

De middag begon met de 4x50 wissel estafette voor de minioren zwemmers. Iris van Valen, Bas van Middelkoop, Sabrina de Graaf en Ben Muller haalden hier een mooie tweede plaats. De 8x50 wissel estafette voor dames en heren leverde een derde plaats op.

Voor de heren stond deze middag de zware 400 wissel op het programma. Jeugdzwemmers Jasper de Win en Jeroen van Dijk moesten dit karwei klaren en deden dit keurig: beiden zetten een PR op de klokken en Jasper tikte als tweede aan, Jeroen als zevende. De 100 school bij de heren werd gezwommen door Ivan van Omme, die het zilver opeiste, en Martijn de Win, die brons veroverde. De dames zwommen 100 wissel, met een derde plaats voor Pauline Tieleman. Op de 100 school werd zij vierde.

In de categorie jongens jeugd zwom Jasper de Win naar twee gouden medailles: op de 100 vlinder en de 100 vrij was hij de concurrentie te snel af. Juniorenzwemmer Tim Muller pakte het zilver en belangrijke punten op de 100 vrij.

Carmen Muilwijk zwom bij meisjes jeugd naar een derde plaats op de 50 rug en voegde daar een vierde plaats op de 100 school aan toe. Bij jongens junioren 4 was er zilver voor Tim Muller op de 50 rug en op de 100 school pakte hij het brons. Het goud op deze afstand ging naar junioren 2 zwemmer Jesse de Win. In zijn eigen leeftijdscategorie deelde hij eveneens de lakens uit: zowel op de 200 vrij als op de 50 school tikte hij als eerste aan.

In de categorie meisjes junioren 3 haalde Djamari Oetringer brons op de 50 school, Priscilla Boon eindigde net buiten de medailles op de vierde plaats.

Sabrina de Graaf zwom naar het goud op de 100 wissel bij meisjes junioren 1.

Als laatste werden er nog twee estafettes gezwommen. De 4x50 vrij bij de minioren leverde een derde plaats op en bij de 8x50 vrij dames en heren haalden Pauline Tieleman, Nick Tiesema, Senna van Dongen, Martijn de Win, Sanne Buurman, Jasper de Win, Chadassa Mannee en Ivan van Omme nog één keer alles uit de kast en onder luide aanmoedigingen van hun clubgenoten zwommen ze naar een tweede plaats.

Na telling van alle punten bleek dat de Geul met een mooie score het kampioenschap binnengehaald had.

Zondag werden in Dordrecht de Zuid Hollandse lange afstandskampioenschappen gezwommen. De echte kilometervreters komen hier aan de start voor afstanden als de 1500 vrij of de 400 wissel. Per leeftijdscategorie mogen alleen de snelsten van Zuid Holland starten Op de 1500 meter bij jongens junioren 4 kwam Tim Muller aan de start en met een prima opgebouwde race zwom hij naar een zevende plaats, drie plaatsen hoger dan zijn inschrijfpositie. Junioren 2 zwemmer Jesse de Win startte op de 400 wissel. Vooral in het 50 meterbad is dit een loodzware afstand maar toch wist hij al zijn concurrenten voor te blijven en naar het goud te zwemmen waardoor hij de titel Kampioen van Zuid Holland veroverde.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.