Baanseizoen succesvol van start bij AV Passaat

29 maart 2010
Baanseizoen succesvol van start bij AV Passaat

PAPENDRECHT - De jeugdige Papendrechtse atleten kunnen terugkijken op een succesvolle Openingswedstrijd bij AV Passaat op zaterdag 27 maart. Net als de Grieken meer dan 2000 jaar geleden, werd er gesprint, ver- en hoog gesprongen, werden er kogels gestoten, geworpen met ballen, en natuurlijk 600 en 1000 meter gelopen. De Grieken waren gewend in hun blootje te sporten, maar de Papendrechtse atleten waren tussen de bezoekende atleten van andere verenigingen gemakkelijk te herkennen aan het fel oranje shirt met blauw broekje.
Papendrechts succes volgde al snel. Bij de jongens pupillen C meerkamp veroverde Tobias Steevensz de eerste plaats, gevolgd door Duane van Dijkhuizen die tweede werd.  Tobias werd derde op de 600 meter, achter Rick van der Poel.
Amber Fritse werd zoals verwacht eerste bij de meerkamp en was ook bij de 600 meter weer voor niemand bij te houden. Een verrassende prestatie werd geleverd door Ismay Moesman die als tweede eindigde op de 600 meter voor Yasmine van der Linden. Yasmine bleek Ismay echter wel de baas bij de meerkamp, waar ze resp. tweede en derde werden.

Arne van der Linde bezorgde Passaat de overwinning op de 1000 meter van de jongens pupillen B, en werd tweede bij de meerkamp, gevolgd door Jordi Schmid die de derde plaats veroverde. Bridget Janssen leverde een knappe prestatie bij het kogelstoten wat haar een  derde plaats in de meerkamp opleverde.

Martijn Ruisbroek toonde zich de sterkste bij de meerkamp van de jongens pupillen A, en behaalde een derde plaats bij de 1000m. Deze 1000 meter race werd overtuigend gewonnen door Max Polak, op bijna 2 seconden gevolgd door Thijmen Vogel. Met twee nieuwe persoonlijke records bij het verspringen en balgooien wist Thijmen zich ook verzekerd van  een derde plaats bij de meerkamp.

Bij de jongens pupillen A tweedejaars leverde Diego Groeneveld een bijzonder sterke prestatie bij het kogelstoten en wist hij zich te verzekeren van een eerste plaats bij de meerkamp. Ook bij de 1000 meter kon niemand zijn hoge tempo bijhouden, en noteerden Robert ten Hulzen en Sam Kraaijeveld een tweede en derde plaats. Mitchel Fritse sprong een nieuw persoonlijk record bij het hoogspringen, en behaalde een tweede plaats bij de meerkamp. De beste prestatie bij het hoogspringen werd geleverd door Matthijs Hogervorst met een hoogte van 1.27 meter. Sam Kraaijeveld behaalde nieuwe persoonlijke records bij het kogelstoten en hoogspringen, en Joury Raaphorst liep met een tijd van 5.01 op de 1000 meter bijna onder de vijf minuten.

Gabrielle Opmeer werd eerste bij de meerkamp meisjes pupillen A eerstejaars.  Bij de 1000 meter race behaalde Demy Bijkerk een overtuigende derde plaats.

Bij de tweedejaarspupillen A sprong Lotte Hagenstein een nieuw persoonlijk record van 1.22 en dit leverde haar, samen met een sterke 60 meter en een beste prestatie bij het kogelstoten, een verdiende eerste plaats bij de meerkamp op. Bij de 1000 meter passeerde ze als derde de finish. Bianca Meijer, die voor het eerst meedeed aan een baanwedstrijd, verraste het publiek en vooral zichzelf door bij het kogelstoten de derde plaats te halen.

Al met al een geslaagde dag voor de Passaatpupillen
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.