De Gezonde Regio fietst mee voor een wereldrecord

26 maart 2010

PAPENDRECHT - 31 maart vindt de wereldrecordpoging Heel Nederland Fietst plaats. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en de Fietsersbond laten op een ludieke manier zien dat fietsen een gemakkelijke manier is om aan de dagelijkse dosis bewegen te komen. De Gezonde Regio draagt haar steentje bij door werknemers van de samenwerkende organisaties en inwoners uit te dagen samen te fietsen voor het wereldrecord.

Waarom fietsen?
Fietsen is een makkelijke vorm van bewegen die vrij eenvoudig in het dagelijks ritme van mensen is in te passen. Vooral op de kleine(re) afstanden tot 7 kilometer kiezen we nog te vaak voor de auto. Daarnaast draagt fietsen bij aan de gezondheid van mensen: drie keer per week drie kilometer heen en weer fietsen verbetert de conditie van mensen met een slechte conditie al met 10%. En niet te vergeten, het stimuleren van fietsen draagt bij aan de aanpak van het fileprobleem en de vermindering van CO2-uitstoot.

Informatie en aanmelden
Op 31 maart stapt heel Nederland op de fiets, u ook? Meedoen is eenvoudig, aanmelden ook. U kunt zich aanmelden per mail, via communicatie@degezonderegio.nl. Op 31 maart kunt u rond 12.00 uur opstappen op de volgende locaties:

Dordrecht, RMPI De Grote Rivieren. Adres: Hellingen 21
Dordrecht, GGD Zuid-Hollland Zuid. Adres: Maasplaza Korte Paralleweg 51
Barendrecht, RMPI De Grote Rivieren. Adres: Boerhaavelaan 2

Andere opstaplocaties binnen De Gezonde Regio zijn:

Alblasserdam, Rivas De Alblashof. Adres: Alblashof 1
Papendrecht, Rivas locatie. Adres: de Markt 24

De Gezonde Regio is een initiatief van de zorgaanbieders Rivas Zorggroep, RMPI De Grote Rivieren, GGD Zuid-Holland Zuid, de Vereniging van Ondernemende Huisartsen, Zorgbelang Zuid-Holland en Gezondheidsverzekeraar Trias (onderdeel van Univé-VGZ-IZA-Trias).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.