Kies Hart voor Sport

26 maart 2010
Kies Hart voor Sport

PAPENDRECHT - Van maart t/m mei organiseert de gemeente Papendrecht samen met gemeente Alblasserdam het project Kies voor Hart en Sport voor de basisschoolleerlingen van de groepen 6, 7 en 8.

Kies voor Hart en Sport is een sportstimuleringsproject, waarbij sportverenigingen de basisschoolleerlingen van de groepen 6, 7 en 8 verschillende sportcursussen aanbieden om kennis te maken met de sport. Voor 2 euro per cursus kunnen de leerlingen de sport drie- tot vijf weken proberen. Dit jaar is er keus uit 21 cursussen van 18 sportaanbieders.

In Papendrecht kunnen de leerlingen kennis maken met verschillende takken van sport bij o.a. de bowlingvereniging, handbal bij D.E.S.’72, judo en karate bij sportschool Tromp, korfbal bij PKC, skaten/skeeleren bij IJssportvereniging Alblasserwaard, taekwondo bij de Taekwondoclub Papendrecht, tennis bij PTC (tot 20 maart), voetbal bij zowel v.v. Drechtstreek als v.v. Papendrecht, volleybal bij Flits en wedstrijdzwemmen bij z.v. de Geul.

Op alle scholen, die zich hebben ingeschreven voor het sportstimuleringsproject, ontvangen de leerlingen een boekje met het sportaanbod. Onder leiding van de docent wordt de stof uit het boekje behandeld in de klas. Onder leiding van de vakleerkracht gym doen de leerlingen een aantal opdrachten in de sportzaal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.