Nu ook op zaterdag naar het consultatiebureau

24 maart 2010

REGIO - Ouders kunnen bij Rivas Zorggroep vanaf zaterdag 10 april ook op zaterdag met hun kinderen naar het consultatiebureau. Hiermee komt Rivas tegemoet aan de wens van ouders om buiten kantoortijden met hun kind naar het consultatiebureau te gaan.

Centrale plek
Rivas Zorggroep begint vanaf april iedere tweede zaterdag van de maand met een consultatiebureau aan de Jac. Perkstraat in Gorinchem. 'We hebben voor deze centrale plek gekozen, zodat ouders vanuit bijvoorbeeld Nieuw-Lekkerland en Vianen ons ook makkelijk kunnen bereiken', zegt Arjanne Verdoren van Jeugdgezondheidszorg van Rivas Zorggroep. 'Iedereen kan dus naar ons bureau in Gorinchem komen.'

Tegemoet komen aan ouders
Het blijkt voor steeds meer ouders lastig te zijn om met hun kind naar het consultatiebureau te komen. 'Dit komt vaak voor wanneer bijvoorbeeld beide ouders werken en schoolgaande kinderen hebben', legt Arjanne uit. 'En soms willen beide ouders graag met hun kind naar het consultatiebureau komen en op zaterdagmorgen hebben zij daar allebei vaak meer tijd voor dan op een doordeweekse dag. Door dit nu mogelijk te maken kunnen wij hen hierin tegemoet komen.'

Zelfde arts en verpleegkundige
Ouders die met hun kinderen het liefst op zaterdagmorgen naar het consultatiebureau komen, kunnen dit aangeven bij het consultatiebureau in hun woonplaats. 'Het is echter wel de bedoeling dat deze afspraken dan standaard op zaterdag plaatsvinden, zodat we ervoor kunnen zorgen dat steeds dezelfde arts en verpleegkundige voor hen klaarstaan.' Voor meer informatie of een afspraak kan gebeld worden met Rivas Zorglijn, 0900-8440 (lokaal tarief).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.