Drechtstreek verliest topper tegen WNC

22 maart 2010
Drechtstreek verliest topper tegen WNC

PAPENDRECHT - Op een sfeervol sportpark Oostpolder werden onder ruime belangstelling zaterdag fakkels ontstoken om een feestje van WNC te vieren. Dat zette een belangrijke stap in de richting van het kampioenschap van de afdeling 3C door Drechtstreek met 1-2 te verslaan. De opluchting bij de Waardenburgers was groot want Drechtstreek gaf zich niet zo maar gewonnen. De laatste tien minuten van de wedstrijd was de druk van Drechtstreek groot maar het slaagde er niet in om de gelijkmaker te scoren.

Tijdens het eerste deel van het duel gaven de twee elftallen elkaar niet zo heel veel ruimte maar geleidelijk aan trok WNC het initiatief naar zich toe. Met snel en fel voetbal zette het Drechtstreek behoorlijk onder druk en in de 33ste minuut wist Jeroen van Wegen de 0-1 in te tikken na een scrimmage voor het doel.

Na rust kwam Drechtstreek sterk terug. Nadat coach Jan Kroos drie nieuwe spelers had ingebracht werd de thuisploeg duidelijk gevaarlijker. Er ging dreiging uit van de ingebrachte spelers voorhoedespelers Ricardo Heerebrand, Arian Nieuwkoop en Jan Abaisa. Het tempo ging omhoog en WNC werd teruggedrongen. Na een kwartier resulteerde het goede spel in de gelijkmaker van de voet van Ricardo Heerebrand die een loepzuivere voorzet van Jan Abaisa over rechts handig intikte. Het doelpunt gaf duidelijk zelfvertrouwen en Drechtstreek leek door te zetten op jacht naar de overwinning. Het degelijk spelende WNC zette ook aan en was zeker niet van plan zich gewonnen te geven. Het slaagde er tien minuten voor tijd zelfs in om na defensieve fouten bij Drechtstreek via een snelle counter het winnende doelpunt te scoren. Hendri van Dooijeweert stiftte de bal fraai over de uitkomende doelman Geert  Jansen heen en Drechtstreek stond weer achter. Een zeer strijdbaar Drechtstreek wist nog wel enkele kansen te creëren maar een kopbal van Erwin van der Heiden en een afzwaaier van Ricardo Heerebrand konden de eindstand niet meer veranderen.

Trainer/coach Jan Kroos reageerde na afloop teleurgesteld: “Na de gelijkmaker zaten we goed in de wedstrijd en zat ik eigenlijk te wachten op de 2-1 voor ons toen het tegendoelpunt viel. Dat was gewoon heel erg zonde. Een gelijkspel zou eerlijk zijn geweest. Anderzijds moet ik ook zeggen dat WNC natuurlijk al jaren  in de top van de derde klasse mee doet en dat ze net iets verder zijn dan wij. Zij hebben veel goede individuele spelers en wij zijn nog niet constant genoeg”.

Voor WNC gloort nu het kampioenschap. Zowel Drechtstreek als Pelikaan haalden geen punten dus de eerste plaats kan hen bijna niet meer ontgaan. Komende zaterdag speelt Drechtstreek opnieuw thuis. Tegenstander is dan het altijd lastige Ameide dat zaterdag een punt moest laten aan Streefkerk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.