NL Doet in Papendrecht

22 maart 2010

PAPENDRECHT - Zaterdag 20 maart gaf wethouder André van Leeuwen NL ‘s morgens het startsein voor NL Doet. Meer dan 600 vrijwilligers hebben zich deze dag ingezet voor hun medemens, dier en natuur met ‘NL Doet’. Een werkgroep, bestaande uit vrijwilligers en ondersteund door de gemeente en DWO/ Steunpunt Vrijwilligerswerk, stelde voor hen én voor alle andere Papendrechters een afwisselend, vermakelijk programma samen.

Vorig jaar hebben 384 mensen zich vrijwillig ingezet om van de vrijwilligersdag (toen nog MADD) een succes te maken. Papendrecht deed dit jaar voor de vijfde keer mee met de landelijke vrijwilligersdag en had daarom als doelstelling om 500 vrijwilligers aan te trekken. Maar met een deelname van meer dan 600 vrijwilligers heeft Papendrecht haar doelstelling ruimschoots overtroffen. Op de Markt stond een grote tent waar optredens te zien waren van De Smarties, Bounce, Maurice Schaap, Poprock koor Vivid en ToBe Jazzed en iedereen diverse workshops van Starlight Papendrecht kon volgen. Naast de tent stond de mobiele kinderboerderij vol met schattige dieren die naar hartenlust bewonderd en geaaid konden worden.

Onder begeleiding van politie en trouwe vrijwilligers van het Rode Kruis kregen scootmobielers voor een heerlijke tocht door Papendrecht. Zij maakten een tussenstop bij tuincentrum Papendrecht aan de Hoepmaker, waar zij een kop koffie kregen aangeboden. In de Mauvestraat werden wilgen geknot, in het Vondelpark deden veel kinderen mee aan de sport- en spelmiddag en werd er schoongemaakt. In de Résidence Gerbrandy werd een spelletjesmiddag voor de bewoners georganiseerd. Het clubgebouw van de Scouting werd opgeknapt. Bij Philadelphia (locatie De Twijg aan de Vuurdoornhof) gaven vrijwilligers een Jembé workshop voor bewoners.

Er waren leden van het Overleg Kerken Papendrecht die gingen helpen met tuinieren en schilderen bij iemand die dat niet meer zelf kon.

In de Hendrik Breitnerstraat waren buurtbewoners actief met het schoonmaken van hun eigen buurt en in het Vondelpark konden kinderen lekker knutselen en springen op een soort bungeetoestel.

Verder hielpen veel vrijwilligers op diverse plekken in Papendrecht de tuinen voorjaarsklaar te maken, de catering in de vorm van koffie, een high-tea of een lunch te verzorgen en ouderen en/of mensen met een beperking te begeleiden. De Ecokids en Speurneuzen van de Natuur- en Vogelwacht zetten hun beste beentjes voor in het belang van een schoon Papendrecht. Schipperskoor De Pontonniers trad de hele middag op in De Wieken.

Om 16.00 uur sloot wethouder André van Leeuwen in de tent NL Doet weer af met de bekendmaking van de winnaars van de vrijwilligersstimuleringsprijs. Dit jaar won de vereniging Scouting Van Brederode een bedrag van € 2.000,-. De Natuur en Vogelwacht de Alblasserwaard won de publieksprijs van € 500. Gemeente Papendrecht bedankt alle vrijwilligers van NL Doet voor hun bijdrage aan deze mooie en geslaagde dag! Van deze dag is een film gemaakt. Interesse? U kunt de DVD voor € 10,- bestellen per e-mail bij: janrikkers@hotmail.com

   
   
   

Kijk voor meer foto's op: www.luxfoto.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.