Senioren TTV Papendrecht koersen af op kampioenschap

22 maart 2010
Senioren TTV Papendrecht koersen af op kampioenschap

PAPENDRECHT - Vrijdagavond speelde de Papendrechtse seniorenselectie de zevende competitiewedstrijd in Katwijk. De gastheren Rijnsoever 2 verkeren in de degradatiezone van de 1e klasse D, maar dat was voor Eddy van Weelde geen reden om een tandje minder te spelen, onverdroten deponeerde Eddy zijn 5e seizoenshattrick en continueert hij hiermee zijn ongeslagen status. Ook teamgenoot Winnie van Rooy bezat nog steeds de 100% score, maar juist in de slotpartij tegen Bart van Wezenbeek begon de machine te haperen. Na 11-13 en 5-11, dus na een 0-2 voorsprong, volgde een 11-6 en 11-5. De beslissende 5e game eindigde met 11-8 in het voordeel van de thuisploeg. Jeffrey de Bosscher won zijn openingspartij van Willem Haasnoot in 4 games en daarna samen met Eddy het dubbel, maar verloor daarna tweemaal in 5 games. Met de 3-7 overwinning verloor Papendrecht 1 afgelopen week slechts één puntje op concurrent Vriendenschaar 5 en blijft het team met 5 punten voorsprong koploper.

Een ander team van de TTV Papendrecht dat thans een poule aanvoert is vijfdeklasser Papendrecht 7 dat vrijdagavond in Meerkerk de strijd aanging met MTTV 4. Best man Kees van Blitterswijk diende zich door omstandigheden op het laatste moment af te melden en gelukkig vond het team Rob van den Bos bereid om op stel en sprong zijn sporttas in te pakken. Wellicht mede door deze commotie begon team 7 matig. Jan Tillemans verloor zoals verwacht dik in 3 games van Wim v.d. Bilt, die het gehele seizoen tot nu toe slechts één persoonlijk duel verloor. Wim’s vader Stef klopte hierna in 4 games Kitty Devilee. Rob begon sterk in het duel tegen Jarno Stuij en verloor eigenlijk maar met nipt verschil (19-17, 11-8 en 11-9). In het dubbel van Jan en Kitty was er eigenlijk sprake van minimaal verschil met de v.d. Bilts (11-5, 11-13, 12-10 en 9-11) maar de beslissende 5e game eindigde in een zeer afgemeten 11-1 voor de Meerkerkers. Tussenstand 4-0. Na de pauze verwees Jan enigszins verbeten Stef resoluut in 3 games terug naar de bank, waarna Wim een 2-0 voorsprong nam op Rob. Toch wel tot ieders verbazing won Rob daarna de 3 resterende games zodat er een 4-2 tussenstand ontstond en Wim een tweede seizoensnederlaag aan de broek had. Ook in de partij daarna diende een 5e game de beslissing te geven, Jarno bleek net iets beter dan Kitty die opnieuw een tegenstander diende te feliciteren. Rob begon zijn slotpartij wederom op achterstand, Stef noteerde een 11-4 en een 11-7. Vastberaden mompelde Rob tegen zijn teammaten dat hij het vanaf dat moment anders zou aanpakken, hij ging meeschuiven met de zeer geretourneerde gastheer en dat bleek een tactisch verstandige aanpak: 3-11, 6-11 en 7-11 ofwel een 5-3 tussenstand. In de laatste wedstrijd van Jan bleek hij de enige die deze avond Jarno een punt wist af te snoepen. Hoewel Kitty totaal niet geloofde in een goed resultaat tegen Wim v.d. Bilt wist toch ook zij de beste speler van MTTV 4 een punt af te pakken, zij het met een nipte maar o zo mooie 9-11 score in de vijfde game. Uiteindelijk is Papendrecht 7 blij met het gelijkspel en hoopt a.s. dinsdagavond, thuis in de Kooy, de naderende naaste concurrent DFC 3 op afstand te houden.

Bij de jeugd deed Papendrecht 1 zaterdagmiddag goede zaken in Leiden tegen Docos 2,  rode lantaarndrager in de landelijke C-klasse. Matthijs van Hoek nestelde zich met een hattrick naast het prestatieniveau van teammaat Quinten de Jong die twee zeges noteerde. Beiden waren vervolgens ook succesvol in het dubbel. Ook Matthijs Rietveld diende slechts eenmaal een tegenstander te feliciteren waardoor er een mooie 2-8 uitslag op het wedstrijdformulier genoteerd kon worden en het team ineens weer als middenmotor bestempeld mag worden.

Papendrecht 2, lang verrassend koploper in de 1e klasse B, noteerde zaterdag de 2e nederlaag van het seizoen. Het bezoekende Zwijndrechtse Shot 4 ging er met een 4-6 zege vandoor doordat Laurens Langeveld en Lieron Viveen beiden één nederlaag leden, doordat Jeremy van de Graaff helemaal met lege handen bleef en omdat Laurens en Jeremy het dubbel verloren. Ondanks het verlies is de achterstand op koploper ILAC 1 slechts 2 punten. ILAC komt a.s. zaterdag op bezoek in De Kooy, tijd dat Papendrecht 2 weer eens de mouwen opstroopt !

Meer nieuws op www.ttvpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.