PKC plaatst zich voor kruisfinales

22 maart 2010
PKC plaatst zich voor kruisfinales

PAPENDRECHT - De streekderby tussen DeetosSnel en PKC is altijd wel een heel beladen wedstrijd, maar deze editie was wel heel bijzonder. Het zou wel eens de laatste derby op het hoogste KL-niveau kunnen zijn in de komende tijd. DeetosSnel wist dat het moest winnen om rechtstreekse degradatie te ontlopen, terwijl voor PKC winst noodzakelijk was om zich te plaatsen voor de Play-offs om het kampioenschap van Nederland.
Een echte Clash tussen de Schapenkoppen tegen de Erwtenpellers, zoals in de volksmond de Dordtenaren en de Papendrechters ook wel worden genoemd. SV Kabaal, de supportersvereniging van PKC wist op voorhand de uitslag van dit onderlinge treffen al… DeetosSnel (binnen Kabaal genoemd "de Zondaren") wordt kaal geplukt… zoals een ludiek spandoek liet zien.  
En het werd een bijzonder treffen, waarbij de sfeer en de ambiance in de hal enorm was te noemen. Van de wedstrijd zullen de 1300 toeschouwers hebben kunnen smullen, maar de deceptie na afloop aan Dordtse zijde zal groot zijn geweest.

PKC begon sterk en kwam door twee doelpunten van Laurens Leeuwenhoek snel op 1-3 en opa Leeuwenhoek, Deetosser in hard en nieren, moet toen toch al een naar voorgevoel hebben gekregen. DeetosSnel toonde veerkracht, kwam terug tot 4-4, vervolgens weer twee doelpunten achter, maar daarna op wilskracht ook weer terug tot 6-6. De toon van de wedstrijd was gezet. Tot 8-8 ging het gelijk op, waarbij DeetosSnel steeds achter de feiten moest aanlopen.
Vervolgens wist DeetosSnel een klein verschil te bewerkstelligen door drie treffers op rij aan te tekenen: 11-8. In twee minuten tijd wist PKC dit verschil weer te neutraliseren: 11-11.
Hierna ging het weer gelijk op, tot 13-13, waarna PKC weer even het voortouw leek te nemen: 13-15. In de laatste minuten knokte DeetosSnel zich toch weer langszij, waardoor de rust met 15-15 kon ingaan.
Een fantastische eerste helft met veel doelpunten, beleving en spanning.

De tweede helft bleef spannend, hoewel het scorend vermogen hier duidelijk veel lager kwam te liggen. Laurens bracht PKC weer op voorsprong (15-16), waarna er minuten lang niet meer gescoord werd. Uiteindelijk was het DeetosSnel dat deze impasse wist te doorbreken middels John Mersie en van afstand de 16-16 liet aantekenen. Het evenwicht werd tot 18-18 gehandhaafd met nog een klein kwartier te spelen.
Daarna wist PKC opnieuw een bres te slaan: 19-22. Langzaam werd het duidelijk aan de Vorrincklaan: het degradatiespook ging toeslaan, zeker toen de tussenstand van Koog Zaandijk – OVVO bekend werd. Complimenten voor de “Schapenkoppen”, die desondanks probeerden om nog terug te komen in de wedstrijd en daar bijna in slaagden: 21-22. Het was echter opnieuw Laurens Leeuwenhoek, die vanaf de stippositie dit verzet definitief wist te doorbreken en de eindstand bepaalde op 21-23.

De vreugde in het Papendrechtse kamp was uiteraard groot, al waren er ook dubbele gevoelens…
Plaatsing voor de Play Off's en AHOY, maar het zal een gemis zijn de komende tijd, geen derby meer op dit niveau…

Foto: Peter Besemer, http://klik.besemer.info

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.