Compositiewedstrijd schrijf een lied over de Drechtsteden

22 maart 2010
Compositiewedstrijd schrijf een lied over de Drechtsteden

DRECHTSTEDEN- Drechtsteden Bezongen organiseert onder de titel Schrijf Een Lied Over De Drechtsteden een compositiewedstrijd waar iedereen aan mee kan doen. Inwoners van de Drechtsteden worden opgeroepen een compositie te schrijven over iets wat met de Drechtsteden te maken heeft. Dat kan over van alles gaan zo lang het maar met de Drechtsteden te maken heeft. Ook de muziek kan van alles zijn: een carnavalskraker of een rap, een rocknummer of een klassiek zangstuk, een jazzballad of een blues, alles mag. Op zondagmiddag 20 juni om 14.00 uur in Cultureel Centrum Cascade, Hogekade 50 in Hendrik-Ido-Ambacht kan men de compositie laten horen. Dat kan alleen, met of zonder begeleiding, met een band, een koor, met een rapduo of hoe dan ook. Men kan ook anderen vragen de compositie te presenteren. Een deskundige jury zal de beste drie composities selecteren en er is ook een publieksprijs. Behalve een mooie prijs, zullen de winnaars na de zomer in de studio hun lied opnemen. Hiervan zal een cd gemaakt worden. Vind men het moeilijk zelf een tekst te schrijven, kan men gebruik maken van de gedichten die gemaakt zijn voor de gedichtenwedstrijd ‘Mijn Mooiste Plek In De Drechtsteden’, die je kan vinden op www.drechtstedenbezongen.nl. Als men mee wil doen moet men dit de organisatie van Drechtsteden Bezongen uiterlijk 31 mei laten weten.

Compositieworkshop
Voor diegenen die willen leren waar je op moet letten als je een compositie schrijft, wordt eer speciale compositieworkshop georganiseerd die gegeven wordt door Peter de Jong, gitaardocent bij ToBe en zelf componist van vele liedjes. De workshops zijn op:

Za 24 april 13.00-16.00 u. Muziekschool van Tobe, Munt 5 in Dordrecht
Wo 28 april 19.00-22.00 u. Jeugdcentrum Interval,  Lange Tiendweg 8a in Papendrecht.

De workshop is gratis maar men moet zich wel van tevoren opgeven.

Hoe kan men meedoen?
Als men mee wil doen aan de compositiewedstrijd of aan de compositieworkshop kan men een berichtje sturen naar Drechtsteden Bezongen, Postbus 11117, 3004 EC Rotterdam, bel naar  010-4361766 of mail naar info@drechtstedenbezongen.nl Hier is ook meer informatie te verkrijgen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.