Buitengewoon opsporingsambtenaren

18 maart 2010

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht heeft buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) in dienst voor controle, toezicht en handhaving in de openbare ruimte. Buitengewone opsporingsambtenaren zijn toezichthouders met beperkte opsporingsbevoegdheid. Dit in tegenstelling tot de politie, die de algemene opsporingsbevoegdheid heeft. De boa’s worden hoofdzakelijk ingezet op controle, toezicht en handhavingstaken op het gebied van parkeren (blauwe zone, foutparkeren e.d.), de Algemene Plaatselijke Verordening (overlast honden, standplaatsen, caravans, geparkeerde fietsen en bromfietsen, ontsieren woon- en leefruimte e.d.) en afvalstoffen (verkeerd aanbieden van huisvuil, (zwerf) afval). Ook voeren de boa’s controles uit op naleving van vergunningvoorschriften bij horeca en evenementen.

U kunt de boa’s aan hun uniform herkennen, zij kunnen zich ook legitimeren. De boa’s werken in Papendrecht, Alblasserdam en binnenkort in Sliedrecht. Strafbeschikking Per 1 juni 2010 gaat de gemeente Papendrecht gebruik maken van de Wet OM-afdoening. Het Openbaar Ministerie (OM) mag met deze wet voor een aantal veel voorkomende strafbare feiten zelf straffen opleggen. Dit heet een strafbeschikking. Er kan dan meer gehandhaafd gaan worden op kleine ergernissen waar de politie nu niet aan toekomt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.