Winst Drechtstreek

15 maart 2010
Winst Drechtstreek

PAPENDRECHT - Het leek zaterdag opnieuw helemaal fout te lopen voor Drechtstreek dat aantrad tegen MVV’58 uit Meteren. Net als de weken ervoor liet de ploeg zich het spel opdringen door een jagende tegenstander die zeer fanatiek van start ging. Een groot deel van de eerste helft speelde zich dan ook af op de eigen helft. Drechtstreek slaagde er nauwelijks in om het doel van de tegenstander te vinden en de voorhoede spelers werden nauwelijks bereikt. Toen Jan Abaisa in de 37e minuut ook nog een tegenstander neerhaalde op de rand van het strafschopgebied, legde de goed leidende scheidsrechter De Jong de bal op de stip. Dat gaf Jan Wiggelinkhuizen de gelegenheid om de 0-1 in te schieten.

In de tweede helft bleef Jan Abaisa achter in de kleedkamer en nam Laurens Maliepaard zijn plaats in. Dat bleek een goede wissel van coach Jan Kroos te zijn want het was Maliepaard die een strakke voorzet van Peter van de Merwe over rechts al na zeven minuten achter doelman De Ritter kon plaatsen: 1-1. Drechtstreek bloeide op en begon weer te spelen als de ploeg waar het publiek voor de winterstop zo graag naar keek. Met snel positiespel liet het de tegenstander nauwelijks nog kansen. Het wachten was op het verlossende doelpunt dat nodig was voor een driepunter. Dat kwam ongeveer een kwartier voor het eind van de voet van Arian Nieuwkoop die net was ingevallen voor Ricardo Heerebrand. Het veldoverwicht van Drechtstreek werd steeds groter. De opponent zat er vooral conditioneel duidelijk doorheen en kom geen vuist meer maken. Ongeveer vijf minuten voor het eindsignaal wist Peter van de Merwe een eind te maken aan alle onzekerheid door de 3-1 voor zijn rekening te nemen.

Met nog vijf wedstrijden de gaan is de spanning aan de top van de 3e klasse C groot. De strijd om de bovenste twee posities nadert zijn ontknoping. De bovenste twee promoveren direct naar de 2e klasse en zowel Pelikaan, WNC als Drechtstreek zijn daarbij nog serieus in de race. Veel zal afhangen van de wedstrijd aanstaande zaterdag thuis tegen WNC. Drechtstreek krijgt dan de kans om zich te revancheren voor de afgang op 31 oktober toen het in Waardenburg met 5-1 werd ingemaakt. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.