Vierde KNZB-zwemcompetitie wedstrijd voor de Geul

15 maart 2010
Vierde KNZB-zwemcompetitie wedstrijd voor de Geul

PAPENDRECHT - Dit weekend stond de vierde wedstrijd in de E-On Nationale Zwemcompetitie op het programma. Een grote groep zwemmers van de Geul was voor deze wedstrijd afgereisd naar Barendrecht, naar het Inge de Bruijnbad. In totaal sneuvelden er bij deze wedstrijd 42 persoonlijke records, met als uitschieter Priscilla Boon, die op de 200 wissel ruim 10 seconden van haar beste tijd afhaalde. Een mooi aantal van 17 individuele medailles ging ook nog mee naar Papendrecht.
De wedstrijd begon met een 4x100 wissel estafette voor de dames. Carmen Muilwijk, Chadassa Mannee, Pauline Tieleman en Senna van Dongen zwommen naar een tweede plaats. Ook de 4x50 vrij bij jongens junioren 4, met Thomas Verhoeven, Tim Muller, Beau Hagenstein en Jesse de Win, werd afgesloten met een tweede plaats.
In de categorie jongens minioren 6 pakte Ben Muller op de 100 vrij het zilver, het brons was voor Max Muller. Op de 100 school tikte Ben als derde aan. Bij de meisjes junioren 1 veroverde Sabrina de Graaf op beide afstanden het zilver, Iris van Valen greep met een vierde tijd op de 100 school net naast het brons.

In de categorie jongens junioren 2 zwom Jesse de Win naar goud op de 50 rug. Zijn tijd van 31,47 betekende tevens een aanscherping van het clubrecord onder 14 jaar. Op de 200 wissel pakte hij het zilver en er was een mooie vierde plaats voor Thomas Verhoeven. Latona Baart, meisjes junioren 3, tikte op de 50 rug als eerste aan, op de 200 wissel zwom ze naar een vierde plaats.
Tim Muller was twee maal de snelste in de categorie jongens junioren 4: zowel op de 100 school als op de 200 vrij veroverde hij het goud. Beau Hagenstein werd knap vierde op de 100 school. Bij de meisjes jeugd eindigde Carmen Muilwijk op de vierde plaats op de 100 school, op de 200 vrij zwom ze naar het brons.

In de categorie jongens jeugd was er twee maal zilver voor Jasper de Win: op de 100 wissel en de 200 school eindigde hij als tweede. Jeroen van Dijk zwom naar brons op de 100 wissel. Bij de meisjes senioren was het op deze afstanden Chadassa Mannee die de punten pakte met een derde plaats op de 100 wissel en een vierde plaats op de 200 school.
De heren zwommen de 100 vlinder, die gewonnen werd door Wouter de Win. Op de 100 rug werd hij knap tweede, Ivan van Omme eindigde hier net naast het podium met een vierde plaats.
Bij de dames zwom Pauline Tieleman op de 100 vlinder naar een vierde plaats.
Bij de afsluitende 4x50 wissel estafette bij de meisjes werd door Latona Baart, Iris van Valen, Djamari Oetringer en Sabrina de Graaf een mooie tweede plaats veroverd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.