Arne van der Linde haalt zilver op de NK Cross

15 maart 2010
Arne van der Linde haalt zilver op de NK Cross

PAPENDRECHT - Bij de Nederlandse kampioenschappen Cross in Hellendoorn hebben onze jongste AV Passaat atleten goed gelopen. Daar heeft Arne van der Linde Pupillen B zilver gehaald in een tijd van 6.36 minuten. Aan het einde kwam hij maar 4 seconden te kort om de eerste plaats te kunnen opeisen.

Robert ten Hulzen Pupil A2 heeft in een pittige competitie een 4e plaats weten te behalen. Hij deed dit jaar voor het eerst mee en wist niet goed wat hij hier van kon verwachten. Maar liep zijn 1565 meter in 6.21 minuten. Mede door  zijn onervarenheid in de cross liet hij zich in de eindsprint verrassen. Het verschil met de nummers 2 en 3 van het klassement was namelijk maar 2 seconden.

Dion Cirk Junior D2 heeft na een zeer spannende race waar hij het grootste gedeelte voorop liep maar in de laatste ronde werd ingehaald ook een 4e plaats gehaald. Hij liep zijn 2050 meter in 8.13 minuten. Hij eindigde maar 4 seconden achter de nummer 1 van de ranglijst. Zijn tactiek om vanaf kop een wedstrijd hard te maken en hiermee een beslissing af te dwingen pakte deze keer helaas niet goed uit.

Ivo Bijl Junior B heeft ook een 4e plaats weten te behalen in 21.15 minuten, maar dan wel een afstand afleggend van 5865 meter. Dit geeft de brede inzetbaarheid van Ivo aan. Enkele weken geleden greep hij helaas ook al net naast het podium bij de NK 3000 meter  indoor. Met de progressie die hij het de laatste tijd doormaakt kunnen podium plaatsen niet ver weg meer zijn.

Al met al hebben onze atleten het zeker niet slecht gedaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.