Honderden Papendrechtse vrijwilligers in touw op NL Doet

12 maart 2010
Honderden Papendrechtse vrijwilligers in touw op NL Doet

PAPENDRECHT - Honderden vrijwilligers hebben zich weer aangemeld voor ‘Nederland Doet’. Zij gaan zaterdag 20 maart hard werken voor hun medemens, dier en natuur. Zo maken zij kennis met de veelzijdigheid van vrijwilligerswerk en wie weet worden zij vaste vrijwilliger bij één van de vele organisaties die met smart op hen zitten te wachten.
 
Een werkgroep, bestaande uit vrijwilligers en ondersteund door de gemeente en DWO/Steunpunt Vrijwilligerswerk, stelde voor hen én voor alle andere Papendrechters een afwisselend, vermakelijk programma samen.
 
Centrale locatie is de Markt. Op de Markt staat ook een grote tent waar de hele dag door optredens en demonstraties gegeven worden.
 
De officiële opening is rond 09.15 uur door wethouder André van Leeuwen. Meteen na de opening vertrekt de scootmobieltour onder begeleiding van politie en trouwe vrijwilligers van het Rode Kruis voor een heerlijke tocht door Papendrecht. Zij maken een tussenstop bij tuincentrum Papendrecht aan de Hoepmaker, waar zij een kop koffie krijgen aangeboden.
 
Vanaf 09.30 uur verspreiden ook de vrijwilligers zich door heel Papendrecht om aan hun activiteit te beginnen. In de Mauvestraat worden wilgen geknot, in het Vondelpark is een sport- en spelmiddag en wordt schoongemaakt. In de Résidence Gerbrandy is een spelletjesmiddag voor de bewoners. Op diverse plekken in Papendrecht (waaronder De Wieken) worden tuinen voorjaarsklaar gemaakt.
Bij veel activiteiten wordt de catering in de vorm van koffie, een high-tea of een lunch verzorgd doo r vrijwilligers. Andere vrijwilligers doen activiteiten met ouderen en/of mensen met een beperking of begeleiden hen naar de optredens en de mobiele kinderboerderij op de Markt. In de Hendrik Breitnerstraat, Jacob Marisstraat en Jozef Israëlstraat houdt het buurtcomité samen met andere vrijwilligers een grote voorjaarsschoonmaak en ook het clubgebouw van de Scouting wordt opgeknapt. Vrijwilligers geven een Jembé workshop voor de bewoners van Philadelpia.
De Ecokids en Speurneuzen van de Natuur- en Vogelwacht zetten hun beste beentjes voor in het belang van een schoon Papendrecht. Ten slotte zijn er vrijwilligers die flyeren voor de Kunstuitleen en een ochtend meelopen met de EHBO-ers van het Rode Kruis.
 
Kijk-, luister- en meezingoptredens
Schipperskoor De Pontonniers treden de hele middag op voor bewoners van De Wieken. In en rond de tent op de Markt is de hele dag van alles te doen. Naast de tent komt net als vorig jaar de mobiele kinderboerderij vol met schattige dieren die naar hartelust bewonderd en geaaid mogen worden. Ook de Paashaas bezoekt NL Doet in zijn ‘Paaseggspress’. Rij je ook een rondje mee? Dat kan tussen 11.00 en 16.00 uur.
 
Programma in de tent:
 
10.30 - 11.30:               De Smarties
11.45 - 12.00:               Bounce
12.00 - 13.30:               pauze
13.30 - 14.00:               Maurice Schaap
14.15 - 15.00:               Poprock koor Vivid
15.15 - 16.00:               ToBe Jazzed.
Tussendoor treden steeds de majoretten Starlight op.
 
Om 16.00 uur sluit wethouder André van Leeuwen in de raadzaal NL Doet weer af met de bekendmaking van de winnaars van de vrijwilligers-stimuleringsprijs. Organisaties kunnen hiermee een bedrag van € 2.000 of € 500 winnen.  
De hele dag door worden zoveel mogelijk activiteiten gefotografeerd en gefilmd. De foto’s komen op internet en de videobeelden worden op DVD gezet.
 
Wie zich nog niet heeft aangemeld, maar daar nu toch wel zin in krijgt, is zaterdag 20 maart van harte welkom! Aanmelden kan alsnog in de raadzaal van het gemeentehuis tussen 08.45 en 09.15 uur.
 
Zo zijn er nog vrijwilligers welkom voor het wilgenknotten in de Mauvestraat en voor het voorjaarsklaar maken van tuinen. Trommel je vrienden, vriendinnen, buren, collega's of teamgenoten op en meld je aan om samen mee te doen met NL Doet!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.