Vertrekkende Papendrechtse raadsleden gehuldigd

11 maart 2010

PAPENDRECHT - Tijdens de raadsvergadering van 09 maart jl. is afscheid genomen van de leden van de Papendrechtse gemeenteraad. Een aantal van hen keert (wellicht) niet meer terug in de nieuwe raadsperiode zoals mevrouw G. Ouwehand-van der Harst (PvdA) en de heren C. Oskam (PvdA), B. de Jong (GroenLinks), Th. Wolters (PvdA), E. Schotting (PvdA), L. van Halm (PvdA), M.L. Ywema (CDA) en C.J. Florusse (GroenLinks).
Burgemeester C.J.M. de Bruin richtte zich vervolgens tot die raadsleden, die al geruime tijd in de gemeenteraad hebben gezeten en afscheid namen. Daarbij overhandigde hij de zilveren erespeld van de gemeente Papendrecht aan mevrouw N.M. Vergeer vanwege haar jarenlange inzet voor Papendrecht en de Papendrechtse  gemeenschap. Zij kwam in maart 2002 in de raad als lid van het Papendrechts Algemeen Belang. Mevrouw Vergeer is lid geweest van de commissie Ruimte en plaatsvervangend lid van de commissie Samenleving. Tevens was ze lid van het Platform Maatschappelijke Verkenning De heer De Bruin roemde de energieke wijze waarop zij invulling had weten te geven aan haar raadsfunctie.

Ook een zilveren erespeld van de gemeente Papendrecht was er voor de heer H.F. Spek. Hij werd in maart 2002 raadslid voor het CDA. De heer Spek was lid van de commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën (REF) en de Begeleidingscommissie Accountants. Verder was hij plaatsvervangend lid van de Drechtraad en plaatsvervangend voorzitter van de commissie Samenleving. De heer de Bruin wees erop dat de heer Spek met zijn karakteristieke droge humor zelfs droge  cijfertjes tot leven wist te wekken.
|
Ook mevrouw A.J. van der Beek-Baas van de VVD kreeg een erespeld van de gemeente Papendrecht opgespeld, en wel een gouden erespeld voor de jarenlange inzet van haar kant. Zij was raadslid vanaf 21 oktober 1999, was tweede plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad en lid van de commissies Ruimte en Samenleving. Ook was ze plaatsvervangend lid van het Platform Maatschappelijke Verkenning. De heer De Bruin prees haar vasthoudendheid, haar bevlogenheid en haar immer positief-kritische instelling.

Dat raadslid W.C. Scheurwater (ChristenUnie) mogelijk niet terug zou keren in de nieuwe raad, was voor velen een verrassing. De heer Scheurwater is al vanaf april 1994 lid van de gemeenteraad en hij was eerste plaatsvervangend voorzitter van de raad. Onlangs gaf hij het stokje van het fractievoorzitterschap over aan zijn fractiegenoot Anton Rietveld. De heer Scheurwater was voorzitter van de commissie REF en lid van het Raadsledenplatform van de Regio Zuid-Holland Zuid. Daarnaast was hij lid van de Drechtraad en plaatsvervangend lid van de Begeleidingscommissie Accountants. De heer De Bruin prees de heer Scheurwater om zijn nimmer aflatende inzet en zijn oprechte  betrokkenheid bij het doornemen en het bespreken van al die grote stapels stukken. Daarna deelde de burgemeester mede dat de Majesteit had laten weten dat de heer Scheurwater waarschijnlijk in aanmerking komt voor een Koninklijke behandeling. Dat kon echter op zo’n korte termijn niet geregeld worden en zoals de burgemeester stelde, ging de Majesteit uiteraard niet over één nacht ijs.
Donderdag 11 maart 2010 is de nieuwe raad, met enkele nieuwkomers, geïnstalleerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.