Provincie Zuid-Holland looft 3 prijzen uit voor beste oplossingen bereikbaarheid

08 maart 2010

PAPENDRECHT - De provincie Zuid-Holland daagt professionals, bewoners en studenten uit om plannen in te zenden waarmee de bereikbaarheid in Zuid-Holland kan verbeteren. Met de Zuid-Hollandprijs wil de provincie waardering tonen voor initiatieven van burgers, studenten en organisaties die bijdragen aan duurzame oplossingen voor een betere mobiliteit van mensen en goederen. 

De winnaars van de Zuid-Hollandprijs 2010 worden op donderdag 21 oktober 2010 bekend gemaakt door oud-minister Sybilla Dekker, voorzitter van de jury. De commissaris van de Koningin Jan Franssen reikt de prijzen uit.

Er zijn drie categorieën deelnemers die hun ideeën, plannen of projecten kunnen indienen:
• Professionals of teams van professionals zoals architecten, stedenbouwkundigen, planologen of bestuurskundigen. Prijs: 50.000 euro;
• Vrijwilligersorganisaties en bewoners. Prijs: 15.000 euro;
• Studenten of studententeams. Prijs: 10.000 euro.

Deelnemers worden opgeroepen te komen met innovatieve ideeën, ontwerpen, plannen en projecten, die inspelen op vraagstukken op het gebied van verkeer en vervoer. De provincie denkt dat mobiliteit zich langs drie lijnen duurzaam  kan ontwikkelen. Door transportbeperking en toename van openbaar vervoer, door betere benutting bestaande infrastructuur en door afname van ruimtebeslag, energie en emissies.
Welke kansen liggen er? Welke ingrepen zijn nodig? Hoe kunnen de thema's positief worden benut in een innovatief en duurzaam ontwerp?

Wedstrijdprogramma op internet
Inschrijven kan tot uiterlijk 1 juli 2010. In het wedstrijdprogramma staat een toelichting op de wedstrijdregels. De uiterste datum voor het insturen van de inzendingen is 31 augustus 2010.
Het wedstrijdprogramma, het inschrijvingsformulier en achtergrondinformatie is te vinden op www.zuid-holland.nl/zuidhollandprijs.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.