Titel uit zicht voor Drechtstreek?

08 maart 2010

PAPENDRECHT - Het begint er steeds meer op te lijken dat de titelkansen voor Drechtstreek verkeken zijn. Na geruime tijd de koppositie te hebben bekleed, liep het elftal van coach Jan Kroos tegen Pelikaan opnieuw tegen een nederlaag aan. En het begon allemaal zo goed. Twee felle, maar voetballende ploegen bestreden elkaar op faire wijze en ze hielden elkaar goed in evenwicht totdat Stefan Jonkman in de 26ste minuut met een hard schot uit de tweede lijn voor het eerste doelpunt van de wedstrijd zorgde: 0-1. Enkele minuten later leek Ricardo Heerebrand zelfs de 0-2 op zijn schoen te hebben maar hij faalde alleen voor open doel. Na een fout in de Pelikaan verdediging had Peter van de Merwe zijn tegenstander de bal ontfutseld en hij legde hem loepzuiver op de schoen van Heerebrand die hem alleen maar langs doelman Timo Epping hoefde te tikken. Hij schoot echter enkele centimeters naast de paal. Daarna volgden voor beide ploegen wat kansen over en weer totdat op slag van rust de wedstrijd volledig kantelde en Pelikaan binnen een minuut de achterstand omboog in een voorsprong. Eerst maakte Erik Zwaan 1-1 via de binnenkant van de paal en Erwin van Dis tekende direct daarop de 2-1 aan.
In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. Pelikaan wist aanvankelijk veel druk te zetten op hun Papendrechtse opponenten maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Drechtstreek vocht nog voor wat het waard was maar het kon geen gelijkspel meer afdwingen.

Door dit verlies belandt Drechtstreek in de strijd om promotie in een lastige positie. Het is duidelijk dat het elftal niet meer draait zoals in de eerste competitiehelft. Met nog zes wedstrijden te gaan, waaronder die tegen koploper WNC, zal het niet eenvoudig zijn om te voorkomen dat de ploeg naast de prijzen gaat vallen. Men zal zelf geen fouten mogen maken en moeten hopen op missers van de andere promotiekandidaten.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek thuis de inhaalwedstrijd tegen MVV’58 uit Meteren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.