Geul heren zwemmen bij Zuid Hollandse Kampioenschappen

08 maart 2010
Geul heren zwemmen bij Zuid Hollandse Kampioenschappen

PAPENDRECHT - Dit weekend werden in zwembad Maesemunde, een 25-meterbad met elektronische tijdwaarneming, in ’s Gravezande de Zuid Hollandse kampioenschappen gezwommen. Elke leeftijdscategorie vanaf de categorie junioren 1 kwam hierbij drie keer aan de start en per nummer mochten de snelste acht zwemmers van de drie Zuid Hollandse kringen starten. Omdat er af en toe banen vrij waren, mochten er soms ook negen of tien zwemmers in één leeftijdscategorie starten. Voor de Geul hadden Thomas Verhoeven, junioren 1, Jesse de Win, junioren 2,Tim Muller, junioren 3, Jasper de Win, jeugd 1, en Ivan van Omme, categorie heren, zich weten te plaatsen voor deze wedstrijd.
Thomas Verhoeven kwam twee keer aan de start. Op de 100 rug en de 100 wissel zwom hij mooie PR’s, de 100 wissel leverde hem bovendien een vijfde plaats op.

Jesse de Win startte op drie afstanden en slaagde erin op elke afstand een medaille te behalen. Op de 100 vlinder veroverde hij brons, de 100 vrij leverde hem een zilveren medaille op en zijn laatste afstand, de 100 wissel, was goed voor goud. Zijn tijd van 1.08.37 betekende ook een nieuw clubrecord onder de 14 jaar op de 100 wissel. Ook Tim Muller kwam op drie afstanden aan de start. Op de 100 school zwom hij in een fraai PR naar een vijfde plaats, op de 100 rug en de 100 wissel eindigde hij als achtste en negende. Jasper de Win zette zijn twee starts om in twee PR’s: zowel op de 100 school als op de 100 wissel verbeterde hij zijn beste tijd en op beide afstanden eindigde hij als vierde. Ivan van Omme besloot zijn 100 rug met een mooie tweede plaats, op de 100 school en de 100 wissel eindigde hij als negende.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.